Terra (LUNA)’da Kabus Gecesi: Risk Devam Ediyor!

Kripto para piyasasının birkaç gündür tanık olduğu sert düzeltmenin temel aktörü Federal Rezerv veya Rusya değil, Terra (LUNA) oldu.

 

UST fiyatı, 0,60 dolara düştü: Piyasa için risk devam ediyor!

Piyasa değerine göre en büyük 3. stablecoin olan Terra USD (UST) kripto para piyasasında kaosa neden oldu. Kısa süre içerisinde iki kere ABD dolarına olan eşdeğerini kaybeden ve 1 doların altına düşen UST, gece saatlerinde ise rekor seviyede değer kaybetti. UST fiyatı, 9 Mayıs’ı 10 Mayıs’a bağlayan gece 0,67 dolara kadar geriledi. Bu kripto para tarihinde önemli bir gelişme çünkü bir stablecoin’in ilk defa bu kadar düşüş yaşadığına tanık olundu. UST fiyatının aşırı derecede ivme kaybetmesiyle ile beraber tabii ki ekosistemin yerel tokeni LUNA da inanılmaz bir düşüş yaşadı. Bir noktada UST’nin toplam piyasa değeri, LUNA’nın üzerinde kaldı. Normalde ağın stablecoini olan ve altcoin LUNA ile algoritmik denge kurulan UST’nin piyasa değerinin diğerini geçmesi büyük bir tehlikeye neden oldu.
Eğer altcoin LUNA’nın piyasa değeri UST’den daha düşük olursa, Terra projesinde UST’nin dengesini korumak için yeterince fon kalmaması problemi ortaya çıkabilir. Bu da tabii ki UST için bitiş anlamına geliyor. UST sabah saatlerinde yeniden 0,90 dolar seviyesine çıksa  da bunun yaşatacağı kaosun etkileri önümüzdeki günlerde hissedilebilir. LUNA fiyatı ise büyük bir satış baskısı ile karşı karşıya ve proje resmen bir günde ortadan silindi. LUNA an itibarıyla 14. sırada ve yüzde 42 düşüşle 35 dolardan işlem görüyor. Gece vakti LUNA’da 23.50 dolara kadar gerileme görüldü. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Bitcoin 29.700 dolar seviyelerine kadar düşerek en büyük kurumal yatırımcı olan Microstrategy şirketinin 30.700 dolarlık maliyetinin de altını gördü.

 

LUNA Vakfı, stablecoin Terra USD’yi kurtarmaya çalışıyor

Terraform laboratuvarlarının kurucusu ve CEO’su Do Kwon, Luna vakfının US’nin istikrarıyla ilgili endişeleri gidermek için atacağı adımı açıkladı. Vakıf, aldıkları yeni bir karar ile 1,5 milyar dolarlık kredi verecek. Bu kredinin 750 milyon doları Bitcoin, geri kalan yarısı ise UST şeklinde verilecek. Do Kwon, yaptığı açıklamada vakfın hiçbir şekilde Bitcoin pozisyonundan kurtulmak istemediğini vurguladı. CEO, amacın bu sermayeyi profesyonel piyasa yapıcılarına vermek istediklerini ve bunun likiditeyi arttıracağını belirtti. UST alım satımlarının artık önemli olmadığına dikkat çeken yönetici, önemli olanın piyasada sermaye olması olduğunu söyledi.

LFG ekibi bu kararı oy birliği ile aldıklarını açıklayarak hem ekip hem kripto para sektörü için önemli bir fırsat elde ettiklerinin altını çizdi. UST an itibarıyla 18 milyar dolarlık değere sahip ve bu stablecoin’e olumsuz bir şey olması sektörü önemli ölçüde etkiler. Vakfın, UST fiyatını sabitlemeye yardımcı olma girişimleri, Terra (LUNA) fiyatında büyük etki yarattı. KriptoArena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, Twitter’da ”Trader_XO” olarak bilinen analist, Terra fiyat hareketini değerlendirdi ve önümüzdeki dört ila altı hafta içinde 40 ila 45 dolar seviyesine bir düşüş öngörüyordu. 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın