Bitcoin (BTC)’in Kaderini, FED Başkanı Belirleyecek! İşte Ayrıntılar

Kripto piyasaları ve lider kripto para birimi Bitcoin, devlet kurum ve kuruluşları tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda etkilenmeye devam ediyor. Federal Rezerv Bankası (FED) ilerleyen günlerde bir toplantı gerçekleştirecek. Peki FED kaç baz puan faiz artışı yapacak? Detaylar şu şekilde…

Kritik toplantı 3-4 Mayıs tarihlerinde yapılacak

Bildiğiniz üzere kripto para piyasaları, devlet kurum ve kuruluşlarından gelen önemli açıklamalar doğrultusunda dalgalanmalar yaşayabiliyor. Önümüzdeki günlerde Federal Rezerv Bankası (FED) önemli bir toplantı gerçekleştirecek. Yapılan FOMC toplantılarına göre faiz kararlarını belirten FED üyeleri, son dönemlerde 50 baz puanlık faiz artışı bekliyor.

Bazı yatırımcıların düşüncesi ise 50 baz puanlık faiz artışının gelmesiyle beraber ABD borsalarının ve kripto para piyasalarının düşüş yaşayacağı yönünde fakat yatırımcılar bu durumun yaşanacağını düşünmüyorlar. 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ilk FOMC toplantısı ise son derece kritik bir toplantı olacak. Ayrıca yapılacak toplantı sonucunda faiz oranları belirleneceği için birçok yatırımcının gözü bu toplantının üzerinde olacak.

“Bitcoin ve ABD borsaları için yukarı yönlü yeni bir trend başlayabilir”

Geçtiğimiz 16 Mart tarihinde 25 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştiren FED, ABD borsalarının ve lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in sert bir şekilde yükseliş yaşamasını sağlamıştı. Mevcut enflasyon oranlarından FED’in faiz oranlarıyla korunamayacaklarına inanan yatırımcılar ise borsalara ve piyasalara yönelmiş bulunuyor. 4 Mayıs tarihinde yeni faiz kararıyla karşımıza çıkacak olan FED, anlık olarak 50 baz puanlık bir faiz artışına dikkat çekiyor.

Bir diğer yandan her ne kadar FED 50 baz puanlık bir artışı öngörse de, CME Group verilerine göre piyasalar 75 baz puanlık bir faiz artışını dahi fiyatlamış bulunuyor. Son zamanlarda sadece “ön yüklemeli faiz artışı yapabiliriz” açıklamalarıyla piyasaları korkuya sürüklemiş olsa da, FED’in söylemlerinin sadece piyasalar üzerinde algı oluşturmak üzere yapıldığı tahmin ediliyor. Uzmanlar yapılacak olan 50 baz puanlık faiz artışı açıklamaları çok muhtemel gözüken FED açıklamalarının hemen ardından lider kripto para birimi Bitcoin ve ABD borsalarının yukarı yönlü yeni bir trend başlatacağını öngörüyorlar. Bitcoin ve kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!