Mike Novogratz’dan Çarpıcı Kripto Para ve Enflasyon Yorumu!

Yatırım yönetimi şirketi Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, ABD piyasaları ekonomik endişeler arasında düşmeye devam ederken, kripto para endüstrisine dair görüşlerini paylaştı.

Stagflasyon dönemi yaşıyoruz: Kurumsal yatırım, kripto para sektörünü canlandırabilir

CNBC ile yaptığı yeni bir röportajda milyarder, bir stagflasyon dönemi yaşadığımızı ve ABD piyasalarında yumuşak bir iniş olmayacağını söylüyor. Yönetici, “Yumuşak iniş yapmayacağız. Enflasyon olabildiğince yükseldiğinde, enflasyonu durdurmak için ekonomiyi resesyona sokmanız gerekiyor. İşten çıkarmaları görene kadar 11 milyon insanın iş aradığını görene kadar, enflasyonun düştüğünü göremezsiniz. Ve sancılı bir stagflasyon sürecinden geçeceğiz… Nasdaq satışları bitmedi. Nasdaq ve diğer risk varlıklarda satış yaşandığı, kripto para birimleri muhteşem bir şekilde ivme kazanacak.” ifadesini kullandı. CEO, kurumsal yatırımcıların kripto para satın almak için “sıraya girdiklerini belirtiyor.
 
Novogratz, “Kripto paralar için olumlu olan şey şu…! İnanılmaz kurumsal sermaye, sektöre girmeye başlıyor. BlackRock, Blackstone, Citadel, Apollo, hepsi büyük kripto para projeleri çabaları inşa ediyor. Ve bu yüzden kripto paralarda bir yerde bir geri dönüş noktası olacak.” açıklamasını yaptı. Novogratz daha sonra, son düşüşe rağmen hala 30 bin ila -50 bin doların Bitcoin’in (BTC) trend aralığı olduğuna inanıyor. Yönetici, “Yılın başlarında, BTC’nin 30 bin ila 50 bin dolar olacağını düşünmüştüm, Makro faktörler BTC fiyatını etkiliyor. Ancak benimseme devam ediyor. Aralığın alt ucuna doğru ilerliyoruz. Ne yazık ki çoğu yatırımcı için acı verici bir durum.” ifadesini kullandı.

Mike Novogratz: Fed, faiz artırımlarına son verdiğinde, Bitcoin aya çıkacak

  Lider kripto para birimi, son iki günde, yüzde 10’dan fazla düzeltme yaşadı. İlk 10’da yer alan altcoin’ ler de yüzde 4 ila10 arasında değer kaybetti. Bloomberg raporu, kripto para piyasasındaki satış baskısının hisse senedi piyasalarında meydana gelen satışın ortasında geldiğini belirtiyor. Ayrıca Bloomberg, Bitcoin ile ABD hisse senetleri arasındaki korelasyonun son üç ayda tırmandığını da ekliyor. Son birkaç hafta içinde Bitcoin, genel kripto pazarıyla birlikte güç gösteriyor.
  Kripto para milyarderi Mike Novogratz, Fed ara verdiğinde Bitcoin’in (BTC) bir kez daha yükselmeye başlayabileceğine inanıyor. Ancak, Fed en az 4 faiz artırımı ima ettiği için yakın zamanda duracak gibi görünmüyor. Novogratz, Federal Rezerv’in yükselen enflasyon ortamında bir süre daha şahin kalacağını ve faiz oranını 50 baz puan artırabileceğini tahmin ediyor. Ancak Fed’in faiz artırımlarını durdurması halined “Bitcoin aya gidiyor” diye ekliyor. Novogratz’ın yorumları, Miami’de devam eden “Bitcoin 2022” konferansında konuşurken geldi. Öte yandan, Bitcoin’in zincir içi ölçümleri güç göstermeye devam ediyor. Borsalardan çıkan BTC sayısında büyük bir artış var.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!