“Kâr Satışları” Usta Analist, Altın Fiyatları Beklentilerini Paylaştı!

Altın fiyatları, son kazançların ardından kısa vadeli işlem trader’larından gelen bir miktar kâr alma baskısı ile perşembe gün ortası ABD ticaretinde zayıfladı. Kıymetli metaller bu hafta daha zayıf ABD doları endeksi ve ABD Hazine getirilerindeki hafif bir düşüş ile günlük dış piyasalar tarafından destekleniyor. Piyasaları değerlendiren usta analist Jim Wyckoff ise değerli metallere ilişkin tahminlerini paylaşıyor.

ABD’de ÜFE verileri açıklandı; piyasalar nasıl etkilenecek?

ABD piyasalarında dün açıklanan bir başka önemli enflasyon raporu odak noktası haline geliyor. Aralık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) kasım ayına göre yüzde 0,2 arttı. Aralık ÜFE’sinin kasım ayına göre yüzde 0,4 artışla gelmesi bekleniyordu ve kasım raporundaki yüzde 0,8’lik artışı takip ediyordu. Çarşamba günü yayınlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Raporu’nun yıllık yüzde 7,0 artış göstermesinin ardından altın fiyatları bu orandaki artışa çok büyük bir tepki göstermemişti. Trader’lar ayrıca, Fed yöneticilerinden Lael Brainard’ın, Fed başkan yardımcılığına adaylığıyla ilgili olarak Senato komitesinin önüne çıkarken yaptığı yorumları da izliyor. Brainerd milletvekillerine, Fed’in ana hedefinin sorunlu enflasyonla mücadele etmek olduğunu belirtti.

Şubat ayı vadeli altın fiyatları en son 8,30 dolar düşüşle 1,820,51 dolardan ve mart ayı vadeli Comex gümüşü en son 0,062 dolar düşüşle ons başına 23,15 dolardan işlem görüyor. Öte yandan küresel borsalar bir gecede çoğunlukla yükseliş kaydederken, ABD hisse senedi endeksleri gün ortasında düştü. Risk iştahı bu haftanın sonlarında güçlü görünmemesine rağmen riskten kaçınma da söz konusu değil. Bunlara ek olarak ABD doları endeksi yeniden zayıflayarak iki ayın en düşük seviyesini gördü. 10 yıllık ABD Hazine getirilerinin notu şu anda yüzde 1,75 getiri sağlıyor.

Analiste göre altın fiyatları ve gümüş için izlenmesi gereken seviyeler

Deneyimli analist Jim Wyckoff, şubat vadeli altının boğalarının genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahip olduğunu ifade ediyor. Analiste göre boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, şubat vadeli kontratlarını 1.850,00 dolarda katı direncin üzerinde kapatmakken, ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını ocak ayının en düşük seviyesi olan 1.781,30 dolarda sağlam teknik desteğin altına itiyor. Analiste göre altın fiyatları için ilk direnç dünün zirvesi olan 1.828,30 dolarda ve ardından ocak ayının zirvesi olan 1.833 dolarda görülüyor. İlk destek ise dünün en düşük seviyesi olan 1.811,80 dolarda ve ardından 1.800 dolarda görülüyor.

Altın fiyatları için analizlerini sunan Wyckoff’a göre mart ayı vadeli gümüş işlemleri, genel olarak kısa vadeli teknik avantaj sağlıyor. Kriptoarena.com olarak sıklıkla analizlerine başvurduğumuz Wyckoff’a göre gümüş boğalarının bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları ons başına 23,48 dolar ile aralık ayının zirvesi olan sağlam teknik direncin üzerinde kapatmak ve ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, kapanış fiyatlarını aralık ayının en düşük seviyesi 21,41 dolarda sağlam desteğin altında tutmak. Analiste göre ilk direnç ocak ayının zirvesi 23,44 dolarda ve ardından aralık ayının zirvesi 23,48 dolarda görülüyor. Bir sonraki destek 23,00 dolarda ve ardından çarşamba gününün en düşük seviyesi olan 22,68 dolarda görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!