“W Formasyonu Kaydediyor” Analist, Altın Tahminlerini Paylaştı!

Altın fiyatları (XAU/USD) Asya seansı sırasında yatay seyrediyor. Değerli metalin ayıları, mart ayında DXY endeksini daha düşük bir günlük destek seviyesine getirme beklentilerine rağmen harekete geçiyor. Öte yandan değerli metal günlük bir W formasyonu yazdırıyor. Altının teknik göstergelerini inceleyen deneyimli analist Anil Panchal ise fiyat tahminlerini paylaşıyor.

İyileşen piyasa hissiyatına rağmen boğalar baskıyı sürdürüyor

Altın (XAU/USD) alıcıları, perşembe günkü ilk Asya seansı sırasında 1.825-26 dolar civarındaki haftalık zirve civarında bir sakin bir seans geçiriyor. Sarı metal, ABD Hazine tahvillerinin ve doların, kırk yıllık yüksek enflasyon verilerine ve Fed’in sert tutumuna rağmen sürpriz bir düşüş kaydetmesinin ardından çarşamba günü birkaç günün zirvesini tazeledi. Bununla birlikte, ABD TÜFE oranı 1982’den bu yana en yüksek seviyelere sıçradı ve önceki seviyelerden yüzde 6,8’e çıkarak yıllık yüzde 7’ye ulaştı. Bunların yanı sıra Japonya, dört ayın en yüksek günlük covid enfeksiyonlarına tanık oluyor ve Tokyo’yu ikinci en yüksek COVID-19 uyarı seviyesine doğru itmeye hazır görünüyor.

ABD Dolar Endeksi (DXY) 11 Kasım’dan bu yana en düşük seviyelerine gerileyerek yaklaşık yedi haftanın en büyük günlük kaybını kaydediyor. ABD Hazine tahvili getirileri de önceki zayıflığın şaşırtıcı bir uzantısına işaret ediyor. Analist Anil Panchal’a göre bu da gün sonu geri çekilmesinden önce Wall Street kriterini harekete geçiriyor. Ayrıca analiste göre altın fiyatları, daha düşük getiriler ve ABD doları nedeniyle kasım ayındaki kayıplarını konsolide ediyor olabilir. Bununla birlikte analist bir geri çekilme beklenirken gelen katalizörlere daha fazla dikkat edilmesi gerektiği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Analiste göre altın fiyatları için izlenmesi gereken seviyeler

Grafikleri inceleyen analist Anil Panchal’a göre sarı metal, ABD enflasyon verileri sonrası bir haftalık en yüksek seviyelerini yenileyerek önceki yükselişini 100 ve 50 SMA’nın üzerine çıkarmayı başarıyor. Bununla birlikte, 3 Aralık’tan itibaren 1.826 dolar civarında azalan bir direnç çizgisi altın fiyatının ani yükselişini kısıtlıyor. Kriptoarena.com olarak sıklıkla analizlerine başvurduğumuz Panchal’a göre önemli SMA kırılmasının yanı sıra yükseliş MACD sinyalleri ve daha güçlü RSI göz önüne alındığında, altın alıcılarının 1.826 dolarlık acil engelin üstesinden gelmeleri muhtemel görünüyor.

Analiste göre Kasım-Aralık dönemindeki yüzde 61,8 Fibonacci düzelmesi aşağı yönlü, 1.830 dolar civarında ve Temmuz ve Eylül aylarında 1.834 dolar civarında işaretlenen zirveler, altının daha fazla yukarı yönlü momentumunu izlemek için çok önemli olacak. Analiste göre alternatif olarak, geri çekilme hareketleri, değerli metalin satıcılarını ikna etmek için bir kırılmanın 1.800 dolar eşiğinden onaylanması gerekecek olan 1.805-08 dolar civarındaki 50 ve 100-SMA bölgesini görebilir. Analiste göre son olarak 1.782 dolar, 1.770 dolar ve 1.762 dolar civarındaki yüzde 23.6 Fibonacci seviyesi, altın ayılarını Aralık 2021’de görülen 1.753 dolar civarındaki seviyelere yönlendirmeden önce test edecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!