ABD’li Politikacıdan Dogecoin, SHIB ve FLOKI Yorumu: Gerekli!

PAC Protokolü başkanı, eski ABD’li politikacı ve önde gelen kripto para destekçisi David Gokhshtein, kripto para piyasası için Dogecoin gibi meme kripto para birimlerinin önemini vurgulayan bir Tweet paylaştı.

Köpek temalı altcoin’ler, yatırımcıları kripto dünyasına çekiyor

Kripto para destekçisi David, meme kripto para birimlerinin ve özellikle de, Dogecoin, Shiba Inu ve Floki Inu gibi köpek temalı kripto para projelerinin, kullanıcıları kripto para piyasasına çektiğine inanıyor. Ünlü isim geçtiğimiz ay, Dogecoin (DOGE)’in birçok insanı Bitcoin (BTC)’e getirdiğini belirtmişti. David bugünkü tweetinde, son zamanlarda popüler hale gelen köpek temalı meme altcoin projelerinin, insanları kripto dünyasına çekmeye devam edeceklerini söyledi.

Bugün erken saatlerde, Tesla CEO’su ve en büyük Dogecoin savunucularından biri olan Elon Musk, Tesla’nın DOGE ile satın alınabilir ürünleri piyasaya sürdüğünü tweetledi. Musk’ın tweet’ine cevap veren Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus ise, Dogecoin topluluğunu, DOGE ile Tesla ürünleri almaya davet etti.

Dogecoin, BTC’den çok daha uygun

Daha önce Elon Musk bir podcast’te Dogecoin’in ödemeler için Bitcoin’den daha iyi olduğunu belirtmişti. Tesla CEO’sunun görüşü, önceki röportajına göre Doge’nin ödemeler için Bitcoin’den çok daha uygun olduğu yönünde.Geçtiğimiz yıl Tesla, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’i elektrikli araçları için bir ödeme seçeneği olarak kullanmaya çalıştı, ancak daha sonra Bitcoin madenciliğinin çevreye zarar verdiğini iddia ederek hızla bu kararından vazgeçti. O zamanlar Musk, BTC madenciliği yenilenebilir enerjiye oranla en az yüzde 50 olana kadar BTC’nin bir ödeme seçeneği olarak eski haline getirilmeyeceğini belirtti. MicroStrategy CEO’su ve sıkı bir Bitcoin destekçisi olan Michael Saylor’a göre, bu seviyeye geçen yıl ulaşıldı, ancak Tesla hala BTC ile tekrardan araba satmaya devam etmedi. Şimdi ise, Twitter’da paylaşılan bir görsele ve söylentilere göre Tesla, web sitesindeki kaynak kodunda elektrikli araba satmak için Dogecoin (DOGE)’i ödeme yöntemleri arasına eklemeyi planlıyor.

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, dün gece ortaya atılan Dogecoin iddialarının ardından, Tesla’dan resmi bir açıklama gelmişti. Şirket, yaptığı açıklamada şunları belirtmişti:

Tesla Shop’ta DOGE kullanarak Tesla satın almak için bir “Dogecoin cüzdanına” ihtiyacınız olacak. DOGE ile ödeme yaparken, Dogecoin’i transfer etmek üzere cüzdanınıza bağlanmanız için ödeme sayfasında Tesla Dogecoin cüzdan “adresi” hem alfanümerik kod hem de QR kod formunda görüntülenecektir. Dogecoin’in Tesla’nın DOGE cüzdanına doğru bir şekilde aktarılmasını sağlamak alıcının sorumluluğundadır.” ifadelerini kullandı. Tesla ayrıca, tüm uygun Tesla ürünlerinin DOGEcinsinden fiyatlandırılacağını belirtti. Bu fiyata, vergiler de dahil olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!