Ufukta Altın Haç Modeli Var: Bitcoin Fiyatı Ne Yönde Seyredecek?

Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasası, Litecoin (LTC)’i çevreleyen sahte haberler volatilitede bir artışa neden olduğu için bu hafta bir sarsıntı yaşadı. Ancak piyasanın yapısı değişmedi. Aslında, bir altın haç oluşmaya başladığı için Bitcoin’in fiyatı dibe vuruyor olabilir.

Altın haç nedeniyle Bitcoin patlayacak mı?

BTC/USD paritesindeki günlük grafik birkaç önemli şeyi gösteriyor. Bunlardan ilki ve en önemlisi, gerçekleşmek üzere olan potansiyel altın haç olarak görülüyor. Bununla birlikte, hareketli ortalamalar (MA’lar) çaprazının çok gecikmeli bir gösterge olmasıyla birlikte, piyasa bir yükseliş trendinde. Ancak çapraz gerçekleşse bile, otomatik olarak piyasanın bu yönde devam edeceği anlamına gelmiyor. Özellikle Bitcoin’in fiyatı MA’ların üzerinde kırılmaya hazır olduğunda, bir altın haç yükseliş sinyalidir. Bu gerçekleşirse ve Bitcoin’in fiyatı bu MA’ların üzerine çıkarsa, bu seviyeler daha büyük bir ralli için yeni destek görevi görebilir.

Bir hafta önce, Bitcoin’in fiyatı 52.000 dolardan 42.000 dolara düştüğü için piyasa ağır bir düzeltme gördü. Bununla birlikte, Bitcoin fiyatının güzel bir destek seviyesine inmesi uzun bir fitille sonuçlandı. BU durum, satın alma baskısı ve yeni bir destek seviyesi anlamına geliyor. Son birkaç gün içinde Litecoin’in Walmart ile ortaklık yaptığına dair sahte haberlerle birlikte başka bir volatil hareket gerçekleşti. Bu başlangıçta büyük bir sıçramaya neden oldu ve ardından önemli bir düzeltme geldi.

Boğa ayrışması ve düşen kama oynuyor

Bitcoin için dört saatlik grafik, yukarı yönlü kırılması muhtemel potansiyel bir düşen kama yapısını gösteriyor. Son düzeltmeden bu yana ağır bir direnç olarak hareket ettiği için, yukarı yönlü kırılması gereken en önemli seviye 47.000 dolardaki direnç. Bitcoin’in fiyatı 47.000 doların üzerine çıktığında, önceki düzeltme çok dikey bir şekilde yapıldığından, fiyatın reddedebileceği çok fazla seviye olmadığı için 50.500 dolara devam etmesi çok muhtemel.

Bu durum, Bitcoin fiyatının yukarı yönlü kırılacağının garantisi değil. Genel olarak, Bitcoin’in fiyatı 45.000 doları bölgesi civarında daha yüksek bir dip oluşturabilirse, bu yükseliş farklılığının onaylanmasını sağlayacak ve daha sonra 47.000 dolara doğru bir kırılma gerçekleşebilir. Bu, kırılmaya karşı güçlü direnç olmaya devam ediyor. Aşağı yönde, tutunması gereken en önemli destek 42.800 ila 44.000 dolar arasındaki alandır. Bu destek tutmazsa, 38.500-40.000 dolar seviyesi bir sonraki odak alanı olmalıdır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!