Analistten Ayı Piyasası Yorumu: Kritik Metrik Bitcoin İçin Neye İşaret Ediyor?

Genel alım ve hodl talebi bu hafta emsal teşkil ederken, düşüş eğilimi gösteren satıcılar yükselen bir dalgayı durdurmaya çalışıyor gibi görünüyor. Yeni veriler, Bitcoin (BTC) ayılarının “bitik” olduğunu ve hatta bu hafta zarara sattığını doğruluyor.

Bitcoin ayıları bitik bir halde

Ticaret paketi platformu Decentrader’da analist olan Philip Swift, salı günü paylaştığı bir tweette, harcanan çıktı kâr oranında (SOPR) devam eden bir yükseliş eğilimi olduğunu gözlemledi. Diğer şeylerin yanı sıra Bitcoin piyasalarındaki aşırı satım dönemlerini belirlemek için klasik bir metrik olan SOPR, geçen hafta temmuz ayından bu yana ilk kez satın almaya döndü. Geçen sefer, BTC/USD paritesi daha sonraki birkaç hafta içinde 53.000 dolarlık yerel zirvelere çıktı ve tekrarın gerçekleşeceğine dair umutlar artık yüksek. Swift’in konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Son birkaç gün içinde daha fazla zincir üzerinde zarara satış gördük. Bu, özellikle agresif yaz satışlarından sonra yükseliş eğilimi gösteriyor. Ayılar yoruluyor. Bitcoin boğalarının çok yakında devralma zamanı geliyor.

SOPR, yukarı yönlü bir dönüş için çağrıda bulunan tek Bitcoin piyasa bileşeni değil. Yatırımcılar, geçen haftaki fiyat düşüşüne rağmen hem büyük hem de küçük pozisyonlara ekleme yaparak devam etme üzerine bahse giriyorlar. Diğerleri, mevcut likit BTC arzında devam eden dramatik bir düşüşün, spot fiyat sıkışıklığını artırma potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor.

MicroStrategy, BTC yatırımlarını tutmaya devam ediyor

MicroStrategy’nin pazartesi günü açıkladığı 5.050 BTC’lik ek katılım, yatırımlarını kesinlikle satmayan bir BTC yatırımcısı grubunun kurumlar olduğunu kanıtlıyor. Kurumsal BTC varlıklarının güncellenmiş bir tablosunu yayınlayan ünlü analist Willy Woo’ya göre, firmanın başkaları için bir Bitcoin koruyucusu olarak hareket ettiği giderek daha belirgin hale geliyor. Analist, Twitter’da konuya ilişkin şu açıklamayı yapıyor:

İnsanlar, MicroStrategy’nin neden bu kadar büyük bir Hodler olduğunu merak ediyor. Bence halka açık şirketler, MicroStrategy’den dönüştürülebilir bir borç enstrümanı satın almayı, dayanak varlığı elinde tutmaktan daha kolay buluyor. IMO MicroStrategy, birçok şirket için BTC’yi elinde tutuyor.

MicroStrategy’nin toplam BTC tahsisi şu anda 114.000 BTC’yi aşıyor. Bunun yanı sıra şirketin ortalama satın alma fiyatı 27.700 doların biraz üzerinde ve mevcut spot fiyatın %40 altında. Öte yandan, yazım sırasında Bitcoin 46.433 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!