Bitcoin Milyarderlerinden İlginç Adım: 4 Bin Yıl Önceki Mamutlar Geri Geliyor

Son zamanlarda kripto para dünyasından gelen garip haberlere bir yenisi daha eklendi, Bitcoin (BTC) milyarderleri Winklevoss ikizleri ve Tim Draper, soyu tükenmiş mamutları canlandırmayı amaçlayan bir şirket için 15 milyon dolarlık bir finansman turuna katıldı.

Kripto para piyasası bilimsel projelere verdiği destekle biliniyor

Harvard genetik profesörü George Church ve girişimci Ben Lamn’ın öncülük ettiği proje ABD’de büyük yankı uyandırdı. Bilim adamları, 4 bin yıl önce yaşayan, iklim değişikliği ve yasa dışı avlanma sebeiyle soyu tükenen mamutları geri getirebileceklerini iddia ediyor. ABD merkezli bir biyobilim ve genetik şirketi Colossal, bu tarih öncesi dev yaratıkları geri getirmek için 15 milyon dolarlık bir fon toplamayı başardı. Bilimsel çalışmalar başlatıldı. Bilim adamları, mamut melezlerin DNA’larını toplayarak, laboratuvar ortamında embriyo üretecekler. Bitcoin milyarderlerinin bilimde devrim niteliğindeki projeleri desteklemesi, kripto para dünyasından alkış topluyor.

Teksaslı teknoloji girişimcisi Ben Lamm önderliğinde kurulan Colossal, mamut melezinin yeniden doğmasının nesli tükenen diğer türler için de umut ışığı olabileceğini söyledi. Lamm, “Amacımız sadece mamut melezlerini geri getirmek değil, aynı zamanda başarılı bir şekilde farklı melez sürülerini Kuzey Kutbu bölgesine geri getirmek.” ifadelerini kullandı.  Proje lideri Church, embriyoları yapay rahimlerde veya Asya veya Afrika fillerinin rahimlerinde büyütmeyi umuyor. Bitcoin milyarderleri, ayrıca insan hayatını uzatmayı hedefleyen projelere de fon toplamaya yardımcı oluyorlar.

Cameron Winklevoss: Bitcoin yıl sonunda 100 bin dolara ulaşacak!

Legendary Pictures’ın kurucusu Thomas Tull tarafından yönetilen yatırım turu, Gemini borsasının kurucu ortakları Cameron ve Tyler Winklevoss ve risk sermayedarı Tim Draper dahil olmak üzere çeşitli Bitcoin tutkunlarının devreye girmesiyle kısa sürede hatırı sayılır para topladı. Cameron Winklevoss, bu girişimi “bilimsel bir devrim” olarak nitelendirdi. Üçlü, Bitcoin (BTC)’e olan sarsılmaz desteğiyle biliniyor.

Daha tanıdık bir konuya geçen Cameron Winklevoss, Fortune dergisine’a Bitcoin (BTC)’in yıl sonuna kadar 100 bin dolara ulaşmasını beklediğini de söyledi. Ayrıca, yeni ortaya çıkmakta olan NFT endüstrisini “önümüzdeki on yılda multitrilyon dolarlık bir varlık sınıfı” olarak nitelendirdi. Bitcoin, 50 bin dolar seviyesini tekrar geçmeye balışırken, birçok isim 100 bin dolar hedefinden emin görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!