Ünlü Ekonomistler Uyardı: Altın Bu Diplere Gidiyor!

Altın, 1.837,60 dolarlık 200 günlük hareketli ortalamanın (DMA) altına düştü. TD Securities’deki stratejistlerin görüşüne göre, grafiklerde daha fazla altın dezavantajı var. İşte ayrıntılar…

Fed’in şahin bir politika duruşuna bağlı kalmaktan başka seçeneği olmayabilir

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, enflasyon hala devam ederken, Fed’in bir süre daha şahin bir politika duruşuna bağlı kalmaktan başka seçeneği olmayabilir. Bu nedenle, reel oranlar arttıkça, spesifik faizin azalmasıi muhtemeldir, bu da altını daha da düşürebilir. Mevcut 1.837,60 dolarda, fiyatlar desteğin altına düşme riski altında ve 1.800 dolar / ons’un altına düşebilir. Bu, altın ağırlıklı portföylerin sermaye değeri için birikimli olmasa da, metali ödünç vermekten bir getiri elde etmek isteyenler için olumlu olabilir.  Daha yüksek reel oranlar ve azaltılmış spesifikasyon uzunluğu, kira oranları için olumlu bir katalizör olma eğilimindedir.

Altın fiyatı, yükselen ABD Hazine tahvili getirileri ve yenilenen dolar gücünün baskısıyla hafta ortasında arka planda kalmaya devam ediyor. Kısa vadeli teknik görünüm, XAU/USD’nin 200 günlük SMA’nın dirence dönüşmesiyle ek kayıplar yaşayabileceğini gösteriyor. Yatırımcılar Mayıs ISM İmalat PMI’ını bekliyor. ABD ekonomik docket’inde Nisan İnşaat Harcamaları ve JOLTS İş Açılışları verileri de yer alacak. Son olarak, ABD Federal Rezervi Bej Kitabı’nı yayınlayacak. 10 yıllık ABD T-tahvili getirisinin haftalık kazançlarını artırmayı ve yüzde 3’e doğru ilerlemeyi başarması durumunda, altın alıcıları çekmeye zorlanabilir.

Altın teknik fiyat analizi

ABD’den gelen en son Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi verileri, enflasyonun Nisan ayında zirveye ulaşmış olabileceğine dair iyimserliği yeniden canlandırsa da, analistler fiyatların beklenenden daha uzun süre rahatsız edici derecede yüksek kalması konusunda giderek daha fazla endişe duyuyorlar. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Salı günü verdiği röportajda, enflasyonun izleyeceği yol konusunda yanıldığını itiraf etti. Yellen ayrıca, yükselen enerji fiyatlarının ortasında daha fazla enflasyonist şoku göz ardı edemeyeceklerini belirtti.

Altın Fiyat, Salı günü kritik 200 günlük SMA’nın altında kapandıktan sonra yakın vadede düşüşe geçti. Ayrıca, günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi 40’a düştü ve satıcıların fiyat hareketine hakim olmaya çalıştıklarını gösteriyor. Aşağı yönde, Nisan ayı ortasında başlayan düşüş trendinin son noktası olan 1.810 dolar, 1.800 dolardan (psikolojik seviye) önceki bir sonraki düşüş hedefi olarak hizalanmaktadır. 1.840 dolar (200 günlük SMA) ilk direnç olarak hizalanmaktadır. XAU/USD’nin bu seviyeyi geri alması ve destek olarak kullanmaya başlaması durumunda, alıcılar harekete geçebilir ve başka bir bacağı daha yükseğe tetikleyebilir. Bu durumda, 1.850 dolar (Fibonacci düşüş trendinin yüzde 23,6 geri çekilmesi) ve 1.865 dolar (statik seviye) bir sonraki engeller olarak görülebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!