ABD’deki Yüksek Enflasyon Bitcoin İçin Ne İfade Ediyor?

Bitcoin (BTC), Fed’in faiz oranlarını artırma kararının ardından yükselişe geçti. Kripto para birimi 40 bin dolara yaklaştı ve şuan hala kazanç sağlamaya devam ediyor. Büyük boğa yükselişinin yanı sıra, genel piyasa yüzde 5’lik bir artış kaydettiği için, tüm kripto para piyasası haberlere olumlu tepki gösterdi.

Powell: Enflasyonun yarattığı zorlukların farkındayız

Çarşamba günü, Federal Rezerv faiz oranlarını 50 BPS artırdı. Hareket, geçmiş dönemlerdeki enflasyonu düşürme girişimlerini taklit ediyor. Önümüzdeki toplantılarda, Fed’in faiz oranlarını 50 BPS daha artırarak bu hareketi yansıtması bekleniyor. Bundan sonraki toplantıya 50 BPS daha eklenebilir. Fed Başkanı Jerome H. Powell Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, enflasyondaki artışın yanı sıra ülke üzerindeki ekonomik etkilerinin de farkında olduğunu belirtti. Daha sonra halka, ülkenin ekonomik krizle mücadele için iyi donanımlı olduğuna dair güvence verdi. Powell, konferansta şunları söyledi:

Enflasyon çok yüksek. Sebep olduğu zorluğu anlıyoruz ve onu düşürmek için süratle hareket ediyoruz. Hem ihtiyacımız olan araçlara hem de Amerikan aileleri ve işletmeleri adına fiyat istikrarını yeniden sağlamak için gereken kararlılığa sahibiz.

Powell, enflasyonun ülke ekonomisine hakim olmasını önlemenin Federallerin görevi olduğunu da sözlerine ekledi. Enflasyonu bastırmanın önemli bir bölümünün faiz oranlarını yükseltmek olduğunu belirtti. Hareketin sonucunun kendi olumsuzluklarıyla geleceğini iddia ederek tamamladı. Ancak yine de herkesin, özellikle de gelir dağılımının alt ucundaki kişilerin ve sabit gelirli kişilerin “istikrarlı fiyatlarla daha iyi durumda” olacağını iddia ediyor.

ABD’deki enflasyon en çok Bitcoin (BTC)’ye yaradı

40 yılın en yüksek seviyesi olarak adlandırılan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki mevcut enflasyon, kripto para birimi endüstrisine ücretsiz reklam yapmış oldu. Özellikle Bitcoin için müthiş bir pr çalışması oldu.

Lider kripto birimi, Thomas Peterffy, Paul Tudor ve Ray Dalio gibi önemli sayıda ABD milyarderini memnuniyetle karşıladı. Hepsi toplu olarak, Bitcoin’i yükselen ABD enflasyonuna karşı bir koruma olarak kullandılar. Daha fazla Bitcoin haberi için, Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!