Santiment’ten Çarpıcı Cardano Açıklaması: Boğa Koşusu!

Cardano (ADA), son zamanlarda ortaya çıkan satış baskısı ve piyasada meydana gelen düzeltme nedeniyle bir yılın en düşük seviyesine geriledi. Ancak dipten alım yapan balinalar, olası bir ralliyi tetikleyebilr.

 

Santiment: Cardano birikim aşamasında! İşlem sayısı artıyor!

Cardano, an itibariyle Haziran 2021’den bu yana en düşük seviyesine yakın olan 0,7919 dolardan işlem görüyor. ADA, bu yıl yaklaşık yüzde 40 düştü ve ilk 10 kripto para listesindeki en kötü performansı gösteren proje oldu. Ancak zincir üstü veriler, ADA’nın bir yılın en düşük seviyesinin token için bir dip seviyesi gibi göründüğünü gösteriyor. ADA, şu anda en düşük seviyeden yaklaşık yüzde 6 yükselirken, balinalar da son beş hafta içinde birikim yapıyor. Blockchain analiz firması Santiment’ten elde edilen veriler, ADA balinalarının son beş hafta içinde 196 milyon dolardan fazla ADA satın alarak birikim moduna geçtiğini gösteriyor. Santiment, 1 milyon ila 10 milyon ADA tutan balina adreslerinin birikim yapan adresler olduğunu söyledi.
Bu birikim, balinaların yedi ay süren ve ADA fiyatlarının Eylül 2021’deki rekor seviyeden yaklaşık yüzde 300 düştüğünü gören yedi aylık bir satış çılgınlığının ardından geldi. Ancak ADA, zayıf piyasa duyarlılığının yanı sıra artan enflasyondan kaynaklanan baskı ve ABD Federal Rezervi’nin faiz oranı artışlarına ilişkin endişelerle mücadele etmek zorunda. Kripto piyasası da Nisan ayı boyunca düşüş eğilimindeydi ve birkaç katalizör yukarı doğru harekete işaret ediyor. Zincir üstü veriler, Cardano ekosistemindeki günlük işlem sayısının Nisan ayına kadar yaklaşık yüzde 14 arttığını gösterdi. Aktif adresler de ay boyunca arttı ve bu da ekosistemin hala daha fazla kullanıcı çektiğini gösteriyor. ADA, Grayscale tarafından işletilen bir fona dahil edilmesiyle yıl boyunca kurumsal ilgide artış yaşadı.

 

Hydra güncellemesi, kötü gidişe son verebilecek mi?

Cardano (ADA), Eylül 2021’de akıllı sözleşme işlevini başlatan Alonzo güncellemesinin ardından bekleneni veremedi. Cardano yatırımcılarının beklentilerinin aksine, ADA akıllı sözleşme özelliğinin tanıtıldığı süre boyunca kötü bir performans sergiledi. Yılı 1,3 dolar civarında açan ADA, birçok kez 1 doların altına düştü. Kripto para veri sağlayıcısı IntoTheBlock’tan gelen veriler, büyük fiyat düşüşünün ADA yatırımcılarını ne kadar kötü etkilediğinin mükemmel bir resmini çiziyor. Verilere göre, toplam ADA yatırımcılarının yüzde 88’i şu anda zarardayken, yalnızca yüzde 9’u kârda. Yatırımcların yüzde 3’ü ise ne kârda ne de zararda. Cardano’nun yılın başında kaydedilen fiyata ulaşması için yüzde 50’nin üzerinde yükselmesi gerekecek.
 
ADA’nın düşüş fiyatı, son yedi gün içinde birçok kullanıcının faaliyetinin milyarlarca dolara ulaşmasına neden oldu. IntoTheBlock verileri, son yedi gün içinde Cardano’da çeşitli protokoller üzerinden satın alma, satış ve stake işlemlerinden oluşan toplam 18.07 milyar dolarlık bir işlemin kaydedildiğini gösteriyor. Verilere göre, bu işlemlerin hiçbiri 100 bin dolardan az değil. ADA’daki düşüş birçok yatırımcı için riskli görünebilir, ancak projenin arkasındaki ekip ve çoğu yatırımcı, ADA’nın henüz tam potansiyeline ulaşmadığına inanıyor. Bunun başlıca nedeni, ADA için sıralanan güncellemelerin ve özelliklerin yüklenmesi. Şu anda Cardano meraklıları, 29 Haziran’da hayata geçmesi beklenen Hydra güncellemesinin lansmanını sabırsızlıkla bekliyorlar.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!