2 Uzman, Sepetlerindeki Altcoin’leri ve Tahminleri Paylaştı!

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in iflası, kripto para ekosisteminde oldukça fazla hasara neden oldu.  Ardı ardına gelen olumsuz haberler, yatırımcıların kripto paralara ve altcoin projelerine olan güvenini sarstı. Böyle bir ortamda, zamanımızın en tanınmış yatırımcılarından ikisi Bill Ackman ve Robert Kiyosaki, bu ortamı yatırım fırsatına dönüştürmeye çalışıyor. 2 uzman isim, sepetlerindeki altcoin projelerini ve tahminlerini paylaştı. İşte ayrıntılar…

Bill Ackman bu iki altcoin projesini sepetine ekliyor

Kripto para ekosistemi yayılan olumsuz haberlerden fazlasıyla olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Bir çok altcoin projesinde düşüşler yaşanırken, yatırımcılar uzman görüşlerini her zamankinden daha çok takip ediyor. Meşruiyet sorularının ötesine bakan Ackman, mantıklı düzenleme ve gözetimin uygulanmasının, blockchain teknolojisinin potansiyelinin bir gün telefonun ve İnternet’in ekonomi ve toplum üzerindeki etkisine rakip olmasını sağlayabileceğini öne sürdü. Ünlü yatırımcı ve Pershing Square Capital kurucusu Bill Ackman de kripto para birimleri hakkında açıklamalarda bulunan uzmanlardan biriydi. Ackman yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kripto ile ilgili sorun, etik olmayan destekleyicilerin sadece pump-dump planlarını kolaylaştırmak için altcoin projeleri oluşturabilmeleridir. Aslında kripto paraların büyük çoğunluğu meşru işletmeler kurmak yerine dolandırıcılık amacıyla kullanılıyor olabilir.

Milyarder yatırımcı, sağlıklı bir arz ve talep seviyesine sahip dengeli bir piyasa yaratabilen gerçek dünyadaki kullanım durumlarına örnek olarak iki altcoin projesine, Helyum ve DIMO’ya dikkat çekti. Helyum, diğer Wi-Fi ağ kullanımlarının yanı sıra çeşitli şirketler tarafından nesnelerin interneti (IoT) cihazlarını izlemek için kullanılan küresel bir eşler arası Wi-Fi ağıdır. DIMO ise, sürücülerin sağlığını ve performansını izlemek, sattıklarında en iyi fiyatı almak, bakımdan tasarruf etmek ve ödüller kazanmak için araçlarıyla bağlantı kurmalarını sağlayan bir platformdur. Ackman, kripto ile ilgili görüş değişikliği yaşarken, kripto para sınıfına yatırım yaparken hala dikkatli ve gerekli özeni gösterme ihtiyacını vurgulamaktadır. Ackman konu ile ilgili Ackman şunları söyledi:

Pershing Square dışı yatırımlara harcadığım zamanı en aza indirgediğim için dikkatli bir yatırımcıdan ziyade, hobi olarak daha fazla yatırım yapıyorum. Bu yüzden lütfen durum tespitime güvenmeyin veya herhangi bir sözümü yatırım tavsiyesi olarak almayın. Söylediğim altcoin hepsi, kriptonun burada kalmak için burada olduğunu ve uygun gözetim ve düzenleme ile topluma büyük ölçüde fayda sağlama ve küresel ekonomiyi büyütme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum.

Kiyosaki hala BTC ve blockchain’e inanıyor

Bu arada, tanınmış Bitcoin destekçisi Robert Kiyosaki, verdiği bir röportaj sırasında, FTX’in çöküşüne rağmen Bitcoin’de yükselişini sürdürdüğünü yineledi ve şunları açıkladı:

Bitcoin’de hala yükselişteyim, ancak gümüş ve gümüş ETF’yi aynı şey olarak görmüyorum. Ve Bitcoin, Sam Bankman-Fried ile aynı şey değil. (…) Sorun olan FTX.

Kiyosaki, son gelişmelerin Bitcoin ve Ethereum’u kendi yaş demografisindeki yatırımcılar için daha az çekici hale getirdiğini, ancak bir inanan olmaya devam ettiğini öne sürdü ve sözlerine şöyle devam etti:

Ben hala Bitcoin’den yanayım. Benim türümdeki, benim yaş grubumdaki birçok insan kadar buna karşı değilim, çünkü Bitcoin’in sağlam olduğunu düşünüyorum. Aslında blockchain’e daha çok meraklıyım ve Ethereum’a sahibim.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!