Uyarı Geldi: Bitcoin Yükselişi Aldatıcı! Güvenmeyin, Dikkatli Olun

Yatırımcıların Binance’e 24 saatten kısa sürede 17.500 Bitcoin (BTC) göndermesiyle hafta sonu gücüyle ilgili şüpheler ortaya çıkıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin , analistlerin mevcut BTC fiyat hareketine güvenmemeleri gerektiğine dair uyarılar arasında 17 Temmuz’da bir haftanın en yüksek seviyelerine yükseldi.

Bitcoin Binance girişleri birkaç haftanın zirvesini görüyor

TradingView’den elde edilen veriler , BTC/USD’nin Bitstamp’ta geçen Pazar gününden bu yana en iyi performansı olan 21.600 dolara ulaştığını gösterdi. Parite hafta sonu boyunca yeni bir yükseliş gördü, ancak bu yine de kurumların resmin dışında olduğu zayıf, perakende odaklı likiditenin ardından geldi. Bitcoin’in bu gibi koşullarda hem yukarı hem de aşağı “sahte” hareket etmeye eğilimli olması nedeniyle, haftalık kapanış yaklaşırken mevcut yörüngenin devam edeceğine inanmak için çok az istek vardı. Popüler sosyal medya hesabı olan Crypto’dan Il Capo , gün içinde takipçilerine Crypto Twitter anlatılarına atıfta bulunarak , “dedikoduların işlerin gerçekte nasıl olduğuna dair vizyonunuzu değiştirmesine izin vermeyin” dedi ve şunları ekledi:

Hafta sonu pump’ları genellikle güvenilir değildir. Bakalım Bitcoin haftalık kapanışa nasıl girecek…

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, şuana kadar 24 saat içinde artan girişler gördüğünden, piyasadan çıkmaya hazırlanan yatırımcıların olduğu düşünülüyor. Zincir üstü analitik platformu CryptoQuant’tan elde edilen verilere göre , 17 Temmuz’da girişler, 22 Haziran’dan bu yana tek bir günde en yüksek olan 17.500 BTC’ye yaklaştı. Bununla birlikte, bazı yorumcular kısa vadeli görünüm konusunda iyimser kaldı. Artışın devam etmesi için 21.200 dolar kırılma çağrısında bulunan Michaël van de Poppe, piyasanın bir gecede toparlanmasıyla dileğini yerine getirdi. Hareketten önce , “Genel olarak, güç hala orada ve daha fazla yukarı yönlü hareket olduğunu varsayıyorum. Şu an için kritik bir engel; 21 bin dolar,” diye açıklamıştı .

Alıcılar bu seviyede destek oluşturdu

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi , potansiyel yukarı yönlü hedefler arasında 22.000 dolar ve 200 haftalık hareketli ortalama yaklaşık 22.600 dolar bulunuyor. Bu arada, Binance’in analitik kaynağı Göstergeleri aracılığıyla elde ettiği en son sipariş defteri verileri, 21.200 dolarlık atılım noktasında kümelenmiş ve yaklaşık 20 milyon dolar değerinde yeni bir satın alma desteği duvarı gösterdi. 21.300 dolardan Bitcoin, yalnızca ikinci “yeşil” haftalık mumunu değil, aynı zamanda Haziran başından bu yana en yüksek haftalık kapanışını da gerçekleştirebilir.

Bununla birlikte, 10 Temmuz kapanışı 20.850 dolar civarında geldiği için, bu sonuç ile düşüş eğiliminin devamı arasında 500 dolarlık bir mesele vardı. Popüler trader ve analist Rekt Capital’in o sırada belirttiğine göre bu olay, “düşen alım hacmi” ile birlikte hafta için daha düşük bir seviyeye işaret etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!