“Zayıflık Bekleniyor” Analist, Altın Tahminini ve Seviyeleri Paylaştı!

Altın, art arda ikinci gün için düşüş kaydetti ve Avrupa seansına girerken gecelik dip seviyelerine yakın bir seviyeye geriledi. Şu anda 1.796 dolar bölgesi civarında seyreden piyasalardaki yaygın risk ortamı, güvenli liman değerli metali baltalayan önemli bir faktör oluyor. Bunları göz önünde bulunduran FXStreet analisti Anil Panchal değerli metal için fiyat tahminlerini öne sürüyor.

ABD’nin 3. çeyrek GSYH’sinin açıklanması öncesindeki ruh hali altın üzerinde baskıya yol açıyor

Usta analist Anil Panchal’a göre trader’lar çarşamba günü, Kuzey Amerika seansının erken saatlerinde vadesi dolacak olan ABD Dayanıklı Mal Siparişleri verilerinin açıklanmasından ipuçları alabilirler. Yatırımcılar ayrıca, önümüzdeki hafta FOMC toplantısının gidişatını belirleyecek ve altın fiyatlarına anlamlı bir ivme kazandıracak olan, perşembe günü ABD’nin 3. Çeyrek GSYİH büyüme raporuna odaklanabilirler. Analiste göre bu sırada, yükselen ABD Hazine tahvil getirileri, dolara bir miktar destek vermeli ve sarı metal için anlamlı herhangi bir yukarı yönlü hareketi sınırlamalı.

Sarı metal salı günü beş günlük yükseliş trendini yakalarken, düşüş grafiği formasyonu anlamına gelen yükselen kamayı doğruluyor. Bununla birlikte, düzeltici geri çekilme, oluşumu reddetmede başarısız olurken, satıcıları Fed’in daralmasına ilişkin sıkılaşan beklentiler arasında umutlu tutuyor. Analist, ABD teşviklerinin ve üçüncü çeyrek kazanç sezonuna iyimser başlamasının, hisse senedi alıcılarını umutlu tuttuğunu ve altın ayılarına meydan okuduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, ABD 3. Çeyrek GSYH’sinin önemli ilerleme tahmini öncesindeki temkinli ruh hali, değerli metal üzerinde baskı oluşturuyor.

XAU/USD teknik analizi

Dört saatlik faaliyet sırasında düşüş grafiği modelini, yani yükselen kamayı doğruladığı için altın alıcıları nihayet geri adım atıyor. Satıcıları umutlandıran MACD koşullarını göz önünde bulunduran analist Panchal’a göre, RSI ve fiyatlar arasındaki gizli düşüş farkı satıcıları umutlu tutuyor. Bu nedenle, 1.795 dolarlık net bir aşağı yönlü kırılma, sarı metalin ayılarının teorik hedefi olan 1.740 doları hedeflemesini sağlamalı. Düşüş sırasında, 1.770 dolar civarındaki 200-SMA seviyesi ara bir duruş sunabilir. Ayrıca analiste göre aylık dip seviye olan 1.746 dolar civarında ve Eylül ayının 1.721 dolar civarındaki dip seviyesi daha sonra değerli metalin ayılarına meydan okuyacak.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere, haftalık direnç çizgisinin, yazım sırasında 1.807 dolara yakın olan yukarı yönlü açıklığı, değerli metalin aylık 1.814 dolarlık zirvesinden hemen önce yukarı yönlü hareketini koruyor. Bununla birlikte, Panchal temmuz ayından bu yana ulaşılan, sırasıyla 1.820 ve 1.834 dolar seviyeleri civarında belirtilen kama ve zirvelerin üst çizgisinin, daha sonra altın alıcıları için zorlu bir hedef haline geleceğini de belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!