Yıkılmadı, Ayakta! XRP Rallisi Başlıyor mu?

Kripto para piyasalarının sevilen altcoin’lerinden biri olan Ripple (XRP), birçok balina ve yatırımcının ilgi odağı altında bulunuyor. Peki, Haziran ayı boyunca 0.30 dolar seviyelerinden sürekli olarak toparlanma yaşayan popüler altcoin önümüzdeki günlerde bir ralliye tanık olacak mı? İşte detaylar…

XRP günlük aktif adresleri son 2.5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

XRP fiyatları, Haziran ayı boyunca 0,30 dolarlık alt seviyeden sürekli olarak toparlandı. Fiyatlar yeniden dip seviyelere ulaşmış bulunuyor ve balinaların yanı sıra bireysel yatırımcıların da ilgisine tanık oldu. Öte yandan zincir üstü veriler, XRP ağındaki benzersiz günlük aktif adreslerin sayısının arttığını ortaya koyuyor. Ripple kullanıcıları, diğer dijital varlıklardan daha hızlı, daha ucuz, daha ölçeklenebilir ve daha sürdürülebilir olduğu için küresel ödemeler söz konusu olduğunda XRP’nin en iyi kripto para birimi olduğuna inanıyor. Anlık olarak ise popüler altcoin Ripple, 0.313017 dolardan işlem görüyor.

XRP günlük aktif adres sayısı

 

Zincir içi analitik firması Santiment’e göre, benzersiz günlük aktif adreslerin sayısı Haziran sonunda 200 binin üzerine çıkarak son iki buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 26 Haziran’da yüzde 700’e yakın bir artış görüldü. Ertesi gün aktif adresler 50.000’e düştü. Haziran ayının sonunda, XRP Ağındaki ortalama günlük benzersiz adres sayısı 45.000’di. Yatırımcılar arasında artan bir ilgi gösteriyor. Santiment’in açıklaması ise şu şekilde:

“XRP, Perşembe günü borsa verilerinde diğer altcoin’lerden  çok daha iyi durumda. Birkaç gün önce, XRPNetwork, ağ üzerinde etkileşime giren benzersiz adreslerle yükseliş yaşadı ve Şubat 2020’den bu yana ilk kez 200 bini aştı. Bu izlemeye değer.”

Analistlere göre Ripple ralli yapmaya hazır!

Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere geçtiğimiz hafta XRP, diğer altcoin’lerden çok daha iyi performans gösterdi. Fiyattaki güç belirtisinin nedeni ise Ripple’ın kanada ve Yeni Zelanda’da yaşadığı genişlemenin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Bir diğer yandan kripto para piyasasına bakıldığında ise ünlü bir veri analitik şirketi, XRP’de yaklaşan bir fiyat rallisine işaret ediyor. Son 24 saat içerisinde ETH, SOL, DOGE, SOL, ADA ve MATIC büyük tasfiyeler gördüğünde, XRP tasfiyelerde sadece 1 milyon dolar kaydetti. yrıca, long pozisyonlar FTX hariç tüm büyük borsalarda yeniden yükselmeye başladı.

Kripto para piyasasının uzun zamandır takip ettiği davalardan biri olan SEC – Ripple arasındaki davada ise SEC’in William Hinman’ın 2018’deki konuşmayla ilgili belgelerini avukat-müvekkil ayrıcalığı altında koruma kararına ilişkin bekleyen mahkeme kararı kritik olmaya devam ediyor. 27 Haziran’da sanıklar Brad Garlinghouse ve Chris Larsen, SEC’in önerilen redaksiyonlarına yanıt olarak bir savunma dilekçesi sundular.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!