Altın Fiyatları, O Haberi Bekliyor! “Bu Seviyeler Görülebilir”

Altın fiyatı (XAU / USD), Cuma günkü Asya seansında 1.805 doları çevreleyen çok günlük düşük seviyeye inmesinin rağmen, önceki günün düşüş eğilimini koruyor. İşte detaylar…

Altın fiyatlarını baskılayan faktörler ve piyasalara genel bakış

Altın fiyatı (XAU / USD), Cuma günkü Asya seansında 1.805 doları çevreleyen çok günlük düşük seviyeye inmesinin rağmen, önceki günün düşüş eğilimini koruyor. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi,  Bunu yaparken, kıymetli metal, ABD dolarının Haziran ayındaki kilit ABD ISM İmalat PMI’ı öncesinde toparlanmasının yükünü taşıyor ve önceki 56.1’e karşı 55.0 bekleniyor. Bugünkü Euro Bölgesi enflasyon göstergesi Harmonize Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (HICP) bir önceki yıla göre yüzde 8.1’e kıyasla rekor seviyeyi yüzde 8.3’e getirmesi de önemli. Veri öncesi kaygıya ek olarak, ABD dolarının son kazanımları geniş resesyon korkularıyla bağlantılı olabilir. Bununla birlikte, ABD Dolar Endeksi (DXY), 12 günün en yüksek seviyesinden tersine dönerek günü basın saatine kadar 104.80 civarında 104.75 civarında kapatarak iki günlük bir yükseliş trendi yakaladı.


ABD’nin aşağı yönlü kişisel harcamaları ve Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesinin daha yumuşak baskıları, dünyanın en büyük ekonomisinin sağlığı konusundaki endişeleri artırdı ve Perşembe günü ABD dolarını baskıladı. Doların önceki geri çekilmesi, gösterge 10 yıllık tahvil kuponlarının yüzde 3.0’ın altına düşmesinden önce, kapanışta yüzde 3.01’e sıçramadan önce, Haziran ayındaki zirveden yaklaşık 50 baz puan (bps) düşüş göstermek için aşağı yönlü ABD Hazine getirileriyle de bağlantılı olabilir. Bu oyunların ortasında, S&P 500 Vadeli İşlemleri bir haftanın en düşük seviyesi civarında üst üste beşinci gün boyunca baskı altında kalmaya devam ediyor.

Özetlemek gerekirse, Altın fiyatının, enflasyon ve durgunluk korkuları ABD dolarının güvenli liman talebini desteklemesi ve bunun da sarı metal ile ters ilişkilere sahip olması nedeniyle daha da aşağı yönlü olması muhtemeldir. Ancak bugünkü ABD PMI’ını Perşembe günkü ABD verilerindeki hayal kırıklığının ardından izlemek için önemli olacak.

Teknik analiz

Altın, önceki gün aylık desteğin aşağı yönlü kırılmasını 1.807 dolar civarında tuttuğu için 1.786 doları çevreleyen yıllık en düşük seviyeye doğru ilerlemeye devam ediyor. Ancak, 1.800 $ eşiği XAU / USD ayılarını test edebilir. Bununla birlikte, Nisan-Mayıs aylarındaki yüzde 61,8’lik Fibonacci Genişlemesi (FE), 1.748 dolar civarında, 1.786 doları aşmak için kilit seviye gibi görünüyor.

Alternatif olarak, toparlanma 1.807 doları çevreleyen desteğe dönüşmüş direncin altında zor olmaya devam ediyor. Buna rağmen, 1.825 dolara yakın üç haftalık bir direnç çizgisi ve 1.845 dolara yakın DMA birleşimi altın alıcılarına meydan okuyabilir. Genel olarak, altın önemli ABD verileri öncesinde daha fazla aşağı yönlü sinyal verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!