Yapay Zeka Coinleri Roketledi: Bu Coinler Yatırımlık!

Son zamanlarda kripto para endüstrisi, yapay zeka trendi ile kasıp kavruluyor. Yeni trend ile beraber bu yapay zeka coinleri yükselişe geçti! İşte detaylar…

Piyasaların gözü yapay zeka projelerine çevrildi!

Önde gelen kripto para toplulukları gözlerini yapay zeka projelerine çevirdi. Uzmanlar, son günlerde yaşadıkları yükseliş ile birçok yatırımcıyı kendine çeken projeler için açıklamalarda bulundu. Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere birçok kripto para birimi 2023 yılına hızlı bir ivme yakalayarak girmişti ve birçok kripto para yatırımcısı için Ocak ayı, iyi bir ay olarak geride kaldı. 2022’de yaşanan kripto para birimleri ve FTX çöküşü ile beraber piyasadaki darbeyle, birçok yatırımcı 2023 için sınırlı beklentilere sahipti. Bununla beraber yatırımcılar, yapay zeka trendi ile geri dönüş yaptılar ve yükselişi karşıladılar.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yıla 16.500 dolar bandında başlarken, 21 gün içerisinde 23 bin dolar seviyelerine çıkış yaşadı. Lider kripto, Şubat ayının ikinci gününde 24 bin dolar seviyesini aşsa da, tutunamayarak geri düşüş yaşadı. Bununla beraber 20 bin doların üstündeki istikrarlı hali birçok yatırımcıyı etkiledi. Lider altcoin projesine bakıldığında ise Ethereum (ETH)’da da aynı durum geçerli.

Ethereum da yıla yükselişle başlayarak 1.700 dolar seviyelerinin üstüne çıkış yaşamayı başardı. Toplam seviyelerine bakıldığında ise yüzde 32.56 ile Bitcoin, yüzde 24.14 ile Ethereum yükseliş yaşadı. Bununla beraber, piyasanın lider coin’leri, yapay zeka trendi karşısında çok düşük seviyelerde kaldı. Yapay zeka trendi ile öne çıkan SingularityNET, son 30 günlük süreç içerisinde yüzde 700’ün üzerinde değer kazandı. Anchor Neural World (ANW) yüzde 810,66 ve GNY (GNY) yüzde 946,61 arttı.

Yapay zeka trendi ile beraber yapay zeka coinleri yükselişe geçti!

Yapay zeka projeleri 2022 yılından bu yana etkisini göstermeye devam ediyor. Özellikle  yapay zekaya olan ilgideki büyük patlama, Kasım 2022’de ChatGPT’nin kullanıma sunulmasıyla geldi . Dil oluşturma modeli, bir bilgi istemine dayalı olarak metin oluşturmak için “derin öğrenme” tekniklerini kullanır. Google Trends’e göre, ChatGPT’ye olan ilgi yalnızca lansmanından bu yana arttı. Bununla beraber Bill Gates’in kurucusu olduğu Microsoft’un milyarlarca dolarlık yatırımı ise ChatGPT’yi daha da ön plana çıkardı. AI kullanım durumlarının sınırsız olması da yapay zekaya olan ilgiyi artırıyor.

Yapay zekanın öncülüğü kripto para piyasasına da etki etti. AI token piyasası son yedi gün içinde yüzde 86’nın üzerinde değer kazandı. Ön plana çıkan yapay zeka coinleri ise şu şekilde:

Graph Token(GRT)

Yapay zekanın trend olmasıyla ve yuvarlanan dip formasyonunun etkisi altında, Graph token fiyatı 1 Şubat’tan bu yana büyük bir büyümeye tanık oldu. Ayrıca, 7 Şubat’ta kripto para fiyatı 0.15 dolarlık boyun çizgisi direncinde savunma amaçlı bir kırılmaya tanık oldu. Bu yüksek hacimli çıkış, alıcının daha yüksek seviyeleri geri kazanma konusundaki güçlü taahhüdünü gösteriyor. Basın zamanında, GRT fiyatı 0,171 dolardan işlem görüyor ve aşılan direnç seviyesini yeniden test etmek için küçük bir geri çekilme yaşıyor.

Proje, 0,15 doların üzerinde sürdürülebilirlik gösterirse, işlemler bir giriş fırsatı arayabilir. Bu nedenle, ideal bir yükseliş senaryosu altında, bu yeniden test sonrası ralli, fiyatını yüzde 47,5 artırarak 2,5 dolarlık psikolojik direnci vurabilir.

Oasis Network(ROSE)

GRT token’a benzer şekilde, ROSE da yuvarlak bir taban modeli oluşturma sürecindedir. Böylece ROSE fiyatı, piyasa hacmini 1 Ocak’ın en düşük seviyesinden iki katına çıkardı ve şu anki fiyatı olan 0,068 dolar seviyesine ulaştı.

Şu an itibariyle, ROSE fiyatı, 0,0725 dolarlık yerel direnci kırmak için bir güç mücadelesi gösteriyor. Satış baskısı devam ederse, madeni para sahipleri, 0,059 dolarlık desteğini yeniden ziyaret etmek için küçük bir geri çekilmeye tanık olabilir. Bu nedenle, yükseliş momentumu yeniden dolduğunda, altcoin toparlanmaya devam edebilir ve alıcılar, yüzde 68 büyüme potansiyeli kaydederek 0,116 dolarlık boyun çizgisi direncini kovalayacaklar.

Fetch.ai(FET)

Fetch.ai(FET), yuvarlak bir alt modelin başka bir klasik örneğini gösteriyor. Bu model oluşumunun kendisi, trendin tersine çevrilmesinin ve yükseliş momentumunun kademeli olarak artmasının bir işaretidir. Böylece, bu yükseliş modeline ve AI ile ilgili tokenlere yönelik artan talebe yanıt olarak, FET fiyatı 1 Ocak’ın en düşük seviyesinden yüzde 500 yükseldi ve 0,545 dolarlık çok-aylı dirence ulaştı. Ancak kripto para fiyatı, yukarıda belirtilen dirence çarptıktan hemen sonra eski haline döndü ve bu, fiyatın kısa sürede bu kadar artması düşünüldüğünde anlaşılır bir durum.

Anlık olarak 0,445 dolardan işlem görüyor ve 0,436 dolarlık desteği yeniden test ediyor. Satış baskısı olursa, fiyatlar gelecekteki 0,305 dolar veya 0,25 dolar desteğine düşebilir. Böylece, yatırımcılar yukarıda bahsedilen destekte bir geri çekilme fırsatı yakalayabilirler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!