XRP, Yükseliş İvmesi İçin Yeterli Hacme Ulaşabilecek mi?

Ripple (XRP), neredeyse yüzde 30 artış sağlayan bir ralli girişiminin ardından Haziran ortasındaki en düşük seviyelerine geri döndü. Bununla birlikte, kısa ömürlü ralli, kazanımları geri alarak önemli bir düşüş eğilimine yol açtı. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi,  XRP, son yedi gün içinde yüzde15’lik bir düşüşün ardından şuan 0,31 – 0,32 dolar seviyelerinden işlem gördü. Düşüş eğilimi, onu dibe vurduğu Haziran ortası fiyat seviyelerine geri itti. Bu, şuan fiyat hareketinin geçen ayın destek seviyelerini yeniden test ettiği anlamına geliyor.

Satış baskısı düşse de, yükseliş belirtileri zayıf

XRP’nin azalan satış baskısı, 0,30 dolarlık destek seviyesinin devam edebileceği ve potansiyel olarak başka bir yukarı yönü tetikleyebileceği ihtimalini gösteriyor. Bununla birlikte, son olumsuzluğa rağmen hala aşırı satılmadı, bu da ayıların daha fazla itmesi için hala yer olduğu anlamına geliyor.  Satış baskısı son iki günde önemli ölçüde düşse de, yükselişin tersine dönme garantisi yok. Şuan fiyat bir belirsizlik bölgesi içinde ancak zincir içi ölçümler biraz netlik sağlayabilir.

XRP’nin aktif adreslerinin sayısı 1 Temmuz’da 24.139’dan 3 Temmuz’a kadar 51.248’e yükseldi. Bu, düşük fiyatlar ve desteğin yeniden test edilmesi nedeniyle gelen yükseliş hacimlerinin bir işareti olabilir. Ağ büyümesi 30 günün en yüksek seviyesindeydi ve bu, mevcut ve potansiyel yatırımcılar için cesaret verici olabilir. 24 saatlik aktif adreslerdeki artış, bu adreslerin XRP’yi eklediğini veya boşalttığını doğrulamıyor. Bununla birlikte, adreslerdeki bakiyeye göre arz dağılımı, daha iyi bir tablo çizmeye yardımcı olabilir. 100.000 ila bir milyon XRP arasında bulunan adresler, 1 Temmuz’daki yüzde 9.9’luk varlıklarını 3 Temmuz’a kadar yüzde 9.94’e çıkardı.

Bu gerçekleşirse XRP için satış baskısı artar

Bir milyon ila 10 milyon XRP arasında tutan adresler, aynı dönemde bakiyelerini yüzde 6,68’den yüzde 6,69’a çıkardı. Bu arada, 10 milyondan fazla XRP tutan hesaplar, varlıklarını yüzde 72.08’den yüzde 71.98’e düşürdü. İlginç bir şekilde, 10 milyondan fazla tutan adresler şu anda XRP varlıklarını satan tek balina sınıfıdır. Ancak, bu sınıf aynı zamanda XRP’nin çoğunu da kontrol ediyor. Bu, XRP’nin neden düşüş baskısının üstesinden gelmek için hala mücadele ettiğini açıklıyor. Daha büyük kategori tarafından birikim lehine bir değişim, önemli bir yükseliş baskısı yaratacaktır.

Ripple fiyatı son 24 saatte yaklaşık yüzde 1,7’lik bir yükseliş yaşadı ve 0,318326 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!