Şifre Çözüldü! XRP Yatırımcıları Nasıl Kısa Vadede Kar Alabilir?

Ripple’in yerel altcoin projesi XRP, 0.795 dolar seviyesinin altına gerilemesinin ardından son üç aylık dönemde düşüşler yaşamaya devam ediyor. Alıcıların henüz 20 EMA’sının tahvillerinin ötesinde trend değiştiren bir ralli gerçekleştiremediği belirtiliyor.

XRP için yakın vadede neler bekleniyor?

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Analistler, iki aylık trend çizgisi desteğinden bir toparlanma yaşanması durumunda, kısa vadeli bir iyileşme şansı sağlayabileceğini bildiriyorlar. Satıcıların, yükseliş volatil hareketini potansiyel olarak frenlemeye ve 0,3 dolar fiyat seviyesinin yakınında bir sıkışma aşamasını tetiklemeye çalışacakları belirtiliyor. Şu anda XRP son 24 saatte yüzde 2.77 düşüşle 0,3237 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Uzun vadeli düşüş rallisinin, son zamanlarda günlük zaman dilimi içerisinde destek seviyesine dönüşen iki aylık bir direnç oluşturduğu ve bu seviyenin, XRP adına Nisan ayının ortasından bu zamana kadar ki dönemde önemli bir değer alanı olduğunu kanıtladığı belirtiliyor. XRP, 18 Haziran tarihinde 16 ayın en düşük seviyesi olan 0.33 dolar fiyat seviyesinde işlem gerçekleştirmesinin ardından 0.28 dolar destek seviyesinden yukarı yönlü bir hareket yaşadı. Ancak yüzde 61.8 Fibonacci seviyesinin sağlam dururken analistler, altcoin projesinin grafiğine bakıldığında beklenen yükselen bir kama kırılması gördüklerini söylüyorlar. Böylece, hareketli ortalamanın(MA) hala aşağıyı göstermeye devam ederken, 20 EMA’nın altına düştüğü görülüyor.

Yeniden yükselişin başlaması için BTC hareketliliği gözlemlenmeli

Fiyat hareketinin şu anki süreçte 20 EMA’sına neredeyse yakınında olduğu belirtiliyor. Bu durumun, önümüzdeki günlerde volatil bir hareket sonucunda, trader’ları/yatırımcıların şaşırmaması gerektiği bildiriliyor. 0,32 dolar seviyesinden gerçekleşecek bir toparlanma sonucunda, alıcıların 0,34 dolar seviyesinde yüzde 38,2 oranında seviyeyi test etmesine yardımcı olacağı söyleniyor. Fibonacci seviyesini tekrar test etmek adına alıcıların bu seviyenin üzerinde bir kapanış bulması gerekiyordu. Düşüşün, Göreceli Güç Endeksi (RSI) orta çizgiden geri dönmesinin ardından, düşüş eğilimine geri döndüğü görülüyor.

36 işaretinin yeniden canlanması halinde ise, 0,34 dolar fiyat seviyesini yeniden test etmek için satın alma çabalarına yardımcı olabileceği belirtiliyor. CMF’ın sıfır noktasının altında yer aldığı görülse de, alt dip seviyelerinde fiyatla yükseliş eğilimi olasılığının canlı tuttuğu belirtiliyor. Analistler, XRP’nin trend çizgisi destek seviyesine doğru gerilemesi sonucunda, alıcılar adına bir toparlanma fırsatı yaratabileceğini ve CMF’de yükseliş eğiliminin bu şansı daha da artırabileceğini söylüyorlar. Bu durumun gerçekleşmesi halinde, yüzde 38.2 ve yüzde 50 seviyelerinin toparlanma engelleri oluşturmaya devam edebileceği bildiriliyor. Bununla birlikte analistler, analizi tamamlamak adına lider kripto para Bitcoin’in hareketliliğini ve daha geniş piyasa duyarlılığını izlemenin önemli olacağını belirtiyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!