Vodafone ve Bu Web3 Coin Ortaklık Kurduğunu Açıkladı! İşte Detaylar

Kripto para dünyası günden güne büyürken telekomünikasyon şirketi Vodafone ve bu Web3 Coin arasındaki ortaklık, birçok yatırımcının dikkatini çekti. Özellikle bu ortaklık ile beraber iki firma, büyük bir stratejik hamle gerçekleştirdi! İşte detaylar…

Vodafone ve bu Web3 Coin ortaklığı blockchain dünyasını genişletiyor

Telekomünikasyon şirketi Vodafone’un ‘Nesnelerin Ekonomisi’ Dijital Varlık Aracısı (DAB), bir Web3 çözümleri sağlayıcısı olan Aventus ile stratejik bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Aktarılan verilere göre Web3 Coin ile gerçekleştirilen bu ortaklık sayesinde Web3’ün güvenli blockchain teknolojileri dev telekomünikasyon şirketi ile birleşecek. Bu sayede işletmelere ve stratejik ortaklara elektronik ticaret ve veri alışverişinde gelişmiş güvenlik ve verimlilik sağlayacak.

Bildiğiniz üzere dev telekomünikasyon şirketi Vodafone DAB ve Aventus, havacılık sektörünün tedarik zincirinden başlayarak kurumsal kullanım örneklerine yaptıkları ortaklıkla liderlik sağlayacak. Bununla beraber iki şirkette tedarik zinciri güvenliği ve güvenilirliğini artırmayı amaç olarak kabul ediyor. Bu sayede havacılık sektörü büyük bir kazanç sağlayacak. Ortaklar, DAB platformu aracılığıyla kargo takip kapsüllerine bağlanan Blockchain özellikli SIM kartları içeren bir çözüm yaratıyor. Bu ortaklık sayesinde yanlış yerleştirilmiş kargo kapsüllerinden kaynaklanan yıllık 400 milyon doların üzerindeki kayıp önlenecek ve daha az kayıplara yol açacak.

Hem Aventus Kurucusu Alan Vey hem de Vodafone DAB’ın Baş Ürün Sorumlusu David Palmer, 14 Kasım’da New York’ta düzenlenecek Benzinga Dijital Varlıkların Geleceği konferansında konuşmacı olacak. Bununla beraber Aventus, blockchain çözümlerinin uçak birim yük cihazlarının yönetimi ve takibi için kullanıldığı Heathrow Havalimanı’nda halihazırda ilişkiler kurmuş durumda. Vodafone DAB CEO’su Jorge Bento, 14 Kasım’da New York’ta düzenlenen Future of Digital Assets konferansında yaptığı konuşmada şu sözleri aktardı:

Aventus ile stratejik ortaklığımız sayesinde, işletmelerin ve üçüncü taraf sağlayıcıların Vodafone DAB platformu aracılığıyla Web3 hizmetlerini güvenli bir şekilde benimsemelerine ve bunlardan yararlanmalarına yardımcı olabiliriz

Blockchain dünyası günden güne büyüyor

Aventus, Nesnelerin İnternetini (IoT) güvenli kurumsal sınıf ve güvenilir halka açık blockchain’lerle entegre eden yenilikçi çözümler sunuyor. Şu anki odak noktası, Vodafone DAB ile Aventus Ağı arasında bir köprü kurmak ve Polkadot platformu aracılığıyla daha geniş blockchain ekosistemine bağlanmak olarak açıklandı.

Bununla beraber Vodafone DAB’ın ticari müşterileri ve stratejik ortakları, DAB IoT Kimlik Pasaportu aracılığıyla güvenilir halka açık blok zincirlerine güvenli bir şekilde erişebilir ve bunlarla etkileşime girebilir. Vodafone DAB’a bağlanan her güvenilir cihaz, farklı kuruluşlardan ve ekosistemlerden veri ve para ticareti yapılmasını sağlayan benzersiz bir kimlik pasaportu alıyor. Bu yılın Mayıs ayında bağımsız bir kuruluş haline gelen Vodafone DAB da Aventus Network’e doğrulayıcı olarak katılarak ağ güvenliğine ve merkezsizleşmeye katkıda bulunuyor. Her iki şirket de birlikte çalışabilirliğin blockchain teknolojisinin tüm potansiyelini ortaya çıkarmanın anahtarı olduğuna inanıyor. DAB Kurucu Ortağı David Palmer aktardığı sözlerde şunları söyledi:

Digital Asset Broker (DAB) teknolojimiz sayesinde 160 milyon bağlı cihazın blok zincirlerinde otomatik olarak kimlik doğrulaması yapabileceğine ve böylece tedarik zincirinin uç noktalarına konum ve güvenlik getirebileceğimize inanıyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!