Bu Kripto Para Borsası Büyük Bir Dava İle Karşı Karşıya!

Kripto para dünyası uzun bir süredir düzenleyicilerin baskısı altındayken son olarak gelen haberler yatırımcıların dikkatini çekti. Avustralyalı düzenleyiciler, kripto para borsası eToro’ya dava açtı! İşte detaylar…

Avustralyalı düzenleyiciler eToro’ya dava açtı

Avustralya mali düzenleyicisi ASIC, CFD olarak bilinen yüksek riskli kaldıraçlı türev sözleşme ürününün kullanımı nedeniyle finansal platform eToro’ya dava açıyor. Aktarılan son verilere göre ASIC, eToro’ya karşı yasal işlem başlattı. Şirketin tasarım ve dağıtım yükümlülüklerini ihlal ettiği ve verimli, dürüst ve adil davranmadığı iddia ediliyor. Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere CFD’ler, kullanıcıların borsa endeksleri, hisse senetleri, forex ve kripto para birimleri gibi temel bir varlığın değerindeki değişikliklerle ilgili spekülasyon oluşturmasına olanak tanıyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalar ise birçok yatırımcının dikkatini çekiyor. Aktarılan verilere göre düzenleyici kurum, eToro’nun perakende yatırımcılara sunmadan önce ürün üzerinde yeterli test yapmadığını öne sürüyor. Mali düzenleyicinin yorumları ise şu şekilde:

eToro’nun eleme testinin başarısız olması çok zordu ve CFD ürününün uygun olmayacağı müşterileri hariç tutmada gerçek bir faydası yoktu.

ASIC, 5 Ekim 2021 ile 14 Haziran 2023 tarihleri arasında yaklaşık 20.000 eToro kullanıcısının CFD kullanımı nedeniyle para kaybederek şirketin mağduru olduğunu söyledi. Mali düzenleyici, şirketteki perakende yatırımcıların %77’sinin finansal aracı kullanırken para kaybettiğini açıkladı.

ASIC, eToro’nun CFD ürünü için hedef pazarının, çoğu müşterinin para kaybettiği bu kadar yüksek riskli ve değişken bir ticaret ürünü için çok geniş olduğunu ve tarama testinin bir perakende müşterinin hedef pazarda olup olmadığını değerlendirmek için tamamen yetersiz olduğunu iddia ediyor.

Kripto para dünyasına yönelik baskılar sürüyor

Bir diğer yandan aktarılan verilere göre davanın sonucu henüz belirsiz. Fakat eToro’ya karşı açılan bu yasal işlem, Avustralya’da faaliyet gösteren tüm finansal hizmet sağlayıcılarına özellikle de kripto para ürünlerine ilgi duyan firmalara açık olarak bir mesaj aktarıyor. Bildiğiniz üzere piyasalar son dönemlerde büyük incelemelerle karşı karşıya.

Uzmanlara göre şirketler sonuçlarla karşı karşıya kalmak yerine katı düzenlemeleri kabul ediyor. Bununla beraber kripto para yatırımcılarının ve müşterilerin dikkatli olmaları uzmanlar tarafından öneriliyor. Kripto para piyasasında mevcut düzenleyici ortam, son haftalarda birçok yatırımcının ve borsanın büyük bir problemi olurken, uzmanlar yatırımcıların dikkatli olması konusunda sert uyarılarda bulunuyor. Bununla beraber uzmanlara göre yatırımcılar, dikkatli olmakla beraber piyasalara yönelik yeni haberleri de yakından takip etmeliler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!