Vite (VITE) Nedir?

Vite (VITE) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. VITE Coin, kripto varlıkların çapraz Blockchain’ler arasında kullanılmasına olanak tanır. Vite ağının yerel kripto para birimi ise VITE’dir. Vite Coin, proje ağı üzerinden birden fazla Blockchain ağına erişerek Coin ve stablecoin değişimi yapabilme hakkı kazandıran bir araçtır. Ayrıca, ViteBridge alanına entegre edilen DEX ile çeşitli Blockchain’lere erişim ve kripto para birimi çekme, transfer etme işlemlerinde, işlem ücreti olarak verilmektedir.

VITE projesinin amacı nedir?

Projenin amacı; yatırımcılara Blockchain’ler arası erişim ve uygulama üretebilme fırsatını sunmaktır. VITE ağında yer alan hazır geliştirme kaynaklarından ya da kaynak setlerinden Vite Coin ödemeleriyle faydalanılabilmektedir. Projenin bir diğer amacı ilerleyen sürede, DEX ile bütün Blockchain’ler arası geçişi sağlayabilmektir. Ayrıca proje uygulama geliştirme ve diğer işlemlerde akıllı sözleşmeleri sunabilmeyi de hedeflemektedir. Amacına ulaşan proje akıllı sözleşmeleri de devreye almak isteyenlerden 10 VITE ödeme almaktadır.

Avantajları neler?

  • Akıllı sözleşme: Kullanıcılar proje ağından diğer zincirlere bağlanıp yaptıkları her işlemde 10 VITE Coin ödemeyle akıllı sözleşmelerden faydalanabilmektedir.
  • Pasif gelir: Kullanıcılar ağdan erişim sağlayarak DeFi platformunda farklı kripto paraları ve stablecoinleri stake eder. Bunlar üzerinden de pasif gelir elde edebilmektedir.
  • Hız ve düşük masraf: Transferlerde ve takasta saniyeler içinde işlem yaparken oldukça düşük masraflar ödemektedir.
  • Hazır kaynaklara erişim: Kullanıcılar Blockchain’e entegre uygulamalar üretmek isteyenler için, VITE Coin ödemeleriyle proje ağı içinden hazır geliştirme ve kaynak setlerini alabilmektedir.

Dezavantajları neler?

  • KYC adımsız hesap açılışı: VITE Coin’le işlem yapmak için projenin kendi ağına bağlı borsadan hesap açılıyorsa KYC işlemi olmadan hesaplar kısa sürede açılmaktadır. Fakat bu hesapların güvenlik prosedür adımları daha düşük olmaktadır.
  • Saldırı riski: Her kripto parada olduğu gibi çevrimiçi cüzdanlarda saklanırken ağdaki saldırı riskleriyle karşılaşılabilmektedir. Ancak donanım cüzdanlarda Vite Coin saklamak bu riski ortadan kaldırmak için tercih edilmektedir.

Vite (VITE) nedir? Nasıl satın alınır?

VITE ile şu anda işlem yapılabilen borsalar; Binance, ViteX, Bittrex, Bitrue, Uniswap (V3) ve BitMart’tır. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak VITE listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca VIDT ile alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!