Uzmanlardan Ripple-SEC Davasına Kritik Yorum: Yeni ATH Ne Zaman Gelecek?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ripple aleyhindeki davasında sona yaklaşılıyor. Duruşmadaki son gelişme, yaklaşık 13 belgenin kamuoyunun gözü önüne serilmesi oldu. Davadaki bu gelişmelerin XRP’nin fiyatının nasıl etkileyeceği ise merak konusu haline geldi.

SEC- XRP davasının sonucu altcoin’de bir ralliyi tetikleyebilir

SEC, XRP tarafından talep edilen belgelerin kamuya açık olmaması için bir başvuruda bulundu. XRP’nin savunucuları ve destekçileri olan XRP Ordusu, davada dahili SEC belgeleri olarak nitelendirilen 13 kayıttan birini ortaya çıkardı. SEC’in eski Kurumsal Finansman direktörü William Hinman’ın bir konuşma taslağı, SEC yetkilileri tarafından incelenmek ve yorumlanmak üzere gönderilen bir e-postaya kaydı olarak eklendi. Twitter’da digitalassetbuy ismiyle bilinen anonim bir Ripple savunucusu, Hinman’ın konuşmasının insanların fikirlerinden etkilenerek yazıldığına inanıyor.

Hinman’ın konuşması, Haziran 2018’de Ethereum’un menkul kıymet olmadığını açıklamış olması sebebiyle davanın sonucu için kritik olarak kabul ediliyor. O zamanlar Hinman, Ripple’ı uyardığını ve şirkete satışlarını durdurmasını tavsiye ettiğini savundu. Aksine, Hinman’ın ifadesi sorulduğunda, mevcut SEC Başkanı Gary Gensler yorum yapmayı reddetti.

Ripple – SEC davası devam ederken, altcoin’in piyasadaki durumu nasıl?

Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası Coinbase ve XRP hakkında devam eden soruşturma ile XRP Ordusu, SEC’in neden sektördeki kazananları ve kaybedenleri seçtiğini soruyor. Argüman, Hinman’ın 2018 konuşmasına ve SEC’in Aralık 2020’den bu yana Ripple aleyhindeki işlemlerine dayanıyor. Fox Business Network’ten Charles Gasparino, 15 Eylül’de SEC’in “kazananları ve kaybedenleri seçme” konusundaki yanıtını paylaştı.

XRP, SEC tarafından soruşturma altındayken, kurumsal yatırımcılar Aralık 2020’den bu yana altcoin’de büyük hamleler yapmadılar. Bununla birlikte, son üç ayda aktif XRP cüzdan adreslerinin sayısının yüzde 200’ün üzerinde arttığını belirtmek ilginç. Öte yandan Crypto-Law.us’un kurucusu, avukat ve XRP savunucusu John Deaton, Ripple’ın mevcut savunmasına dayanarak kazanacağına inanıyor.

Bireysel yatırımcılar, birkaç spot borsada son zamanlarda listeden çıkarılmalarına rağmen XRP’yi benimsiyor. Bu durum, uzun vadede Ripple fiyatı için yükseliş eğilimini gösteriyor. Ünlü analist Peter Brandt, XRP/USD çiftini analiz ederek potansiyel olarak yapıcı uzun vadeli bir grafik paylaştı. Tecrübeli trader Brandt, altcoin’in fiyat tablosunun baş-omuz modeli gösterdiğini düşünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!