Natwest CEO’su: İngiltere Kripto Para Dolandırıcıları İçin Bir Cennet!

NatWest’teki bireysel bankacılık CEO’su David Lindberg, yatırımcıları İngiltere‘deki kripto para birimlerine yatırım yaparken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yöneticiye göre piyasa, kullanıcıları yatırım yaptıklarına inandırmak için sahte kripto para borsaları oluşturan dolandırıcılarla dolu.

 İngiliz otoriteleri güçlerini birleştirmeli!

Önde gelen İngiliz bankası NatWest‘in üst düzey yöneticilerinden biri olan David Lindberg, İngiltere’nin kripto para yatırımı için iyi bir ülke olmadığı konusunda uyardı. Ona göre İngiltere “dolandırıcılar için bir cennet” ve yatırımcılar ekstra dikkatli olmalı. CEO,  daha da ileri gitti ve kripto para dolandırıcılığında, Birleşik Krallık’tan daha kötü bir pazar görmediğini belirtti. Lindberg, sorunun bazı kişiler için yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini vurguladı. İngiliz hükümetinin, polisin, bankaların ve sosyal medya operatörlerinin güçlerini birleştirmesi ve dolandırıcılarla mücadele etmesi gerektiğini belirtti ve şunları vurguladı:

Dolandırıcılık, bir endüstridir. Bu sahtekarlar, hızlı hareket ediyorlar ve masum insanların hayatlarını mahvetmeye çalıştıklarını görmek gerçekten yürek parçalayıcı.

 

Üst düzey bankacı ayrıca bazı dolandırıcıların insanların Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoin’lere birimlerine yatırım yapabilecekleri web siteleri oluşturduğu konusunda uyardı. CEO, bu konuya ilişkin olarak şunları ekledi:

Kripto para borsalarına benzeyen sahte sistemler kuruyorlar. Bunlar görünüşte gerçek borsa gibi duruyor ve insanlar bazen yatırım yaptıklarını düşünüyorlar. Ve gerçekten yaptıkları tek şey bir dolandırıcıya para göndermek.

Kripto para eğitimi için dev bütçe ayrıldı

İngiltere Mali Davranış Otoritesinin (FCA) yakın zamanda yatırımcıları dijital varlıklarla ilgili riskler konusunda uyarmak için 15 milyon dolarlık bir dijital pazarlama kampanyası başlatma planlarını açıkladığını belirtmekte fayda var. İngiliz düzenleyici, çoğunlukla 18 ila 30 yaşları arasındaki genç İngilizleri kripto paralar konusunda eğitmek istiyor. FCA CEO’su Nikhil Rathi, gençlerin yatırımları “daha az rasyonel ve daha duygusal, anonim ve sorumsuz sosyal medya etkileyicileri tarafından kışkırtılan” bir eğlence olarak gördüklerini belirtti. Örnek olarak GameStop çılgınlığını verdi ve insanların piyasaya para tahsis ederken daha bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

 

Ayrıca FCA, kripto para birimleri ilgili yeni işletmeler için daha katı kurallar uygulamayı planlıyor. Kurum, bu şirketleri belirlenen düzenlemelere uyduklarından emin olmak için erken aşamalarında izlemek için düzenleyici bir izleme sistemi kuracağını açıkladı. Rathi, İngiltere’nin yaklaşmakta olan kurallara uymak istemeyen hiçbir firmaya müsamaha göstermeyeceğini de sözlerine ekledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın