İşte Değer Deposu Görevi Görecek En İyi 5 Kripto Para!

Satın alınacak en iyi kripto para birimini bilmek, piyasa düzelirken bile zor olabilir. Bu yazımızda, yılın ikinci yarısını tamamlarken uzun vadeli getiriler için satın alınabilecek en iyi 5 kripto para birimini keşfediyoruz. Hemen başlayalım.

1.Bitcoin (BTC)

Satın alınacak en iyi 5 kripto para listemize önde gelen kripto para birimi Bitcoin ile başlıyoruz. Satoshi Nakamoto adlı gizemli bir karakter tarafından icat edilen Bitcoin, oldukça ilgi gördü. Aynı zamanda ilk merkezi olmayan kripto para birimi özelliği de taşıyor. Ticaret hacmi ve pazar payına bakıldığında ise Bitcoin, merdivenin en üstünde yer alıyor. Bu büyük ölçüde Bitcoin’in deflasyonist eğiliminden kaynaklanıyor. Koduna Nakamoto tarafından entegre edilmiş, şimdiye kadar yalnızca 21 milyon BTC tokeni oluşturmuştur. Bu, birçok kurumsal yatırımcının onu “dijital altın” olarak adlandırmasıyla BTC’nin yükselişine yardımcı oldu.

Kurumsal kabul de, birkaç önemli figür ve şirketin hazinelerine Bitcoin eklemesiyle birlikte büyüdü. Önemli oyunculardan biri, hazinesinde 100 binden fazla BTC’ye sahip olduğu bildirilen ABD yazılım şirketi MicroStrategy’dir. Ülkeler de Bitcoin vagonuna katılıyor ve büyüyen hayranları arasında ilk sırada Latin Amerika ülkesi El Salvador geliyor. Küçük Amerikan devleti, ABD dolarından sonra Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak onayladı. Diğer Kuzey Amerika ülkeleri de benzer bir atılım yapmayı düşünüyor. Bununla birlikte 2021, Bitcoin’in tek boynuzlu at statüsüne ulaştığını ve kripto pazarını ilk trilyon dolarlık değerlemeye yönlendirdiğini gördü.

Kripto para, fiyatı daha sonra düşmesine rağmen, bu yıl Nisan ayında 65.000 dolara yükseldi. Şu anda, Bitcoin son 24 saatte %3,88 arttı. CoinMarketCap’e göre 33.671,85 dolardan işlem görüyor. Artan düzenleyici eyleme rağmen, Bitcoin’in önünde hala eşsiz bir büyüme pisti var. Kripto para son zamanlarda Twitter CEO’su Jack Dorsey’in ilgisini çekti. Yakın tarihli bir kazanç çağrısında Dorsey, Bitcoin’in şirketin geleceğinin büyük bir parçası olacağını söyledi.

2.Kripto para Binance (BNB)

Binance borsasının yerel belirteci olan Binance Coin (BNB), piyasa değerine göre en büyük kripto para birimlerinden biridir. 2017 yılında Changpeng Zhao tarafından kurulan BNB, satın alınacak en iyi 5 kripto para birimi listemizde ikinci sırada yer alıyor.

Kripto para, Binance kripto borsası tarafından verilir ve Tendermint byzantine-fault-tolerant (BFT) fikir birliği mekanizması tarafından güvence altına alınır. Binance Blockchain, proof-of-stake (PoS) konsensüsüne dayanmaz ve akıllı sözleşmeler kullanmaz. Bunun yerine, delegated proof-of-stake (DPoS) ve proof of authority (PoA) kullanır. BNB, Binance borsasındaki yatırımcılar için bir indirim olarak başladı, ancak son birkaç ayda çok daha fazla büyüdü.

Aynı zamanda Binance Smart Chain (BSC)’e de güç sağlar. BNB tokeni bu yıl büyük ölçüde büyüme yaşadı ve Ocak ayında 38,24 dolardan Mayıs başında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 650 dolara (ATH) yükseldi. Şu anda son 24 saatte %2,17 artışla 303,70 dolardan işlem görüyor. Binance borsasındaki son düzenleyici baskıya rağmen, BNB olumlu fiyat hareketi yayınlamaya devam etti. Binance CEO’su Changpeng Zhao, bugün çevrimiçi bir etkinlikte, ABD’deki yan kuruluşunun ilk halka arz (IPO) yoluyla halka açılmayı düşündüğünü açıkladı.

3.Solana (SOL)

Solana, şu anda satın alınabilecek en iyi 5 kripto paradan biridir. “Ethereum katili” olarakadlandırılan Solana, 2020 yılında Anatoly Yakovenko tarafından piyasaya sürüldü. Solana Blockchain, merkezi olmayan finans (DeFi) çözümleri ve dapp’lerin sorunsuz bir şekilde geliştirilmesini sağlamayı amaçlayan açık kaynaklı bir protokoldür. Ağ, proof-of-history (PoH) zamanlama mekanizması ve proof-of-stake (PoS) konsensüs algoritmasını içeren hibrit bir konsensüs mimarisi kullandığı için Ethereum’dan daha ölçeklenebilir bir özelliğe sahiptir.

SOL tokeni, Blockchain’in yönetişim varlığıdır. Ayrıca ödeme yerleşimi için de kullanılır. Birkaç kripto para birimi gibi, SOL tokeni de bu yıl önemli ölçüde büyüdü ve 1 Ocak’ta 1,3 dolardan 18 Mayıs’ta 55,91 dolara yükseldi. Şu anda 28,63 dolardan işlem görüyor ve günlük grafikte %4,43 arttı. Solana, son zamanlarda birkaç DeFi ve dapps platformunu kendine çekti. En sonuncusu, Solana test ağında bir Ethereum Sanal Makine çözümü başlatan Neon Labs oldu.

4.Kripto para Cardano (ADA)

Cardano, Charles Hoskinson tarafından kuruldu ve Hong Kong merkezli Input Output Hong Kong (IOHK) tarafından geliştirildi. Bitcoin ve Ethereum gibi öncüllerinin sorunlarını çözmeyi amaçladığı için üçüncü nesil Blockchain teknolojisi olarak gurur duyuyor. Cardano heyecan verici bir kripto projesidir, bu yüzden satın alınacak en iyi 5 kripto para birimi listemizde yer almaktadır. Cardano, hızlı, ölçeklenebilir ve güvenli bir Blockchain ağıdır. Bitcoin’den farklı olarak, ADA–Cardano’nun yerel varlığı için madencilik yapamazsınız. Madenciler yerine, şu anda ne kadar ADA para birimine sahip olduklarına bağlı olarak ağ tarafından seçilen doğrulayıcılar var.

Fiyat hakkında konuşurken, ADA önceki gün işlem fiyatına göre %1,67 artışla 1,20 dolardan işlem görüyor. Varlık, bu yıl 0,1753 dolar olan başlangıç ​​fiyatından 16 Mayıs’ta rekor 2,3091 dolara yükseldi. Ancak bir hafta sonra 1,324 dolara düştü.

Cardano ağı, tam lansman için yol haritasını takip etme konusunda başarılı oldu ve ağında güncellemeler yayınladı. Şu anda Alonzo platformu üzerinde çalışıyor. Şimdiye kadar, ağa akıllı sözleşmeler getiren Alonzo Blue hard fork’u piyasaya sürdü. Mevcut Alonzo White düğümü, Cardano platformunda takas edilemeyen tokenlerin (NFT’ler) ve merkezi olmayan finansın (DeFi) basılmasını sağlayacak.

Cardano, web ve mobil entegrasyon üzerinde çalışıyor. Cardano’nun kurucusu kısa süre önce ekibin, web’de en yaygın kullanılan programlama dili olan Javascript’te Plutus akıllı sözleşme uygulaması arka ucunu başarıyla çalıştırdığını açıkladı.

5.Polkadot (DOT)

Geliştirici Dr. Gavin Wood, Polkadot’u başlattı. Akıllı sözleşmelerin ve Blockchain ve tokenlerin oluşturulmasını sağlayan, heterojen olarak paylaşılan çok zincirli bir kripto protokolüdür. Polkadot, Web3 Foundation ve Parity Technologies’in açık kaynaklı bir projesidir. Bilginin güvenilir bir şekilde dağıtılmasına izin veren Substrate üzerine inşa edilmiştir. Ölçeklenebilir ve güvenli bir Blockchain platformu sağlama yeteneği sayesinde Polkadot’u şu anda satın alınabilecek en iyi 5 kripto para biriminden biri olarak görüyoruz.

Polkadot Blockchain platformu hem parachain yapısını hem de parathread mimarisini içerir. Blockchain protokolleri veya uygulamaları, bunlardan herhangi birinde başlatma arasında seçim yapabilir. Parachainler, tokenleri Polkadot ekosisteminde faaliyet gösteren bağımsız zincirler olsa da, Parathreads yalnızca ‘kullandıkça öde’ modeli altında çalışır ve onları kısa vadeli bir teklif haline getirir. Parathreadlerden farklı olarak, parachainler yalnızca açık artırmalarla güvence altına alınır.

DOT tokeni, ağ için yönetişim belirteci olarak hizmet eder ve Polkadot ekosisteminde ağ ücretlerini ödemek için kullanılır. DOT, yıla yalnızca 9,044 dolar fiyatla başladı ancak o zamandan beri yükseliyor. 17 Nisan’da 48,36 dolara yükseldi ve 15 Mayıs’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 48,68 dolara ulaştı. Bununla birlikte, Mayıs ayındaki bu kripto piyasası çöküşü, DOT’un bir ay sonra %50’den fazla düşüşle 15,49 dolara düştüğünü gördü. DOT’un fiyatı şu anda %2,51’lik 24 saatlik bir tırmanışla 12,84 dolara ulaştı. Polkadot, Blockchain’i parachain müzayedeleri için hazırlıyor. Kardeş ağı Kusama, şu anda Blockchain platformlarının Polkadot ekosisteminde başlatılmasını sağlayacak parachain müzayedesine sahip.

Acala protokolünün Polkadot uygulaması olan Karura, merkezi olmayan değişim (DEX) platformu Karura Swap’ı piyasaya sürdü. Karura, Haziran ayında ilk Kusama parachain slot müzayede kazananı oldu ve 501 binden fazla KSM, kitle kredisi sürecinde yer aldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!