Ünlü Banka, Bu 4 Kripto Para İçin Müjdeyi Verdi!

Yönetim altında 30 milyar dolarlık mevduata sahip varlıklı müşterilere hizmet veren İsviçreli bir özel banka olan Bank Syz, yeni bir kripto departmanı kuracağını duyurdu. Bank Syz tarafından yapılan duyuruya göre müşteriler yeni kripto departmanı üzerinden belirli kripto para birimlerini alım-satım yapabilecek. İşte detaylar…

İsviçre’nin önde gelen bankası Bank Syz, yeni kripto para departmanını tanıttı!

Dünyanın önde gelen finans merkezlerinden İsviçre’de 30 milyar dolarlık mevduatı yöneten Bank Syz, müşterilerinin düzenlenmiş bir banka ortamında hem kripto para tutmasına hem de ticaret yapmasına olanak tanıyan yeni bir hizmet sunuyor. Bank Syz Ticaret Başkanı Valerie Noel yeni departman duyurusunun ardından açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

“Yeni dijital varlık departmanımız ile müşterilerimizin çeşitli finansal araçlara “tek adresten” erişebilmesini hedefliyoruz. Bu nedenle, geleneksel ve merkezi olmayan finans arasında bir köprü kuruyoruz”

Önde gelen İsviçreli banka tarafından yapılan açıklamalara göre kripto müşterileri, yeni bir kripto departmanı üzerinden lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Polygon (MATIC) ve Chainlink (LINK) alım-satımı yapabilecek. Banka bu imkanın yanında ise kullanıcılara, kripto varlıklarını banka güvencesinde saklama imkanına sahip olabileceğini açıkladı. Öte yandan açıklamalarda bulunan bir başka isim Bank Syz CIO’su Charles-Henry Monchau, bankanın kullanıcılarının daha risksiz bir ortamda dijital varlıklara erişebileceğini aktarıyor.

Birçok banka dijital varlıklara yöneliyor!

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere, dünya genelinde özel bankaların birçoğu 2018’den bu yana müşterilerine kripto hizmetleri sunmaya başladı ve bu tür bankaların bir kısmı şimdi bu hizmeti İsviçre’de sağlıyor. Sıradan müşterilere benzer bir hizmet sunan dünyadaki ilk bankalardan biri ise Brezilya’da bulunuyor. Brezilya’nın önde gelen bankalarından bir tanesi olan Itau, geçtiğimiz ay hem BTC, hem de fiat’ı yan yana göstererek kripto saklama hizmeti sunacağını duyurdu.

Yeni Fintech kuruluşları da bir süredir benzer hizmetleri sağlıyor. ABD’de Robinhood ve Ingiltere’de Revolut var. Revolut, kredi vermek için tam teşekküllü bir banka olmaya çalışıyor. Şimdilik, kripto bakiyenize bağlayabileceğiniz ve böylece doğrudan kripto harcayabileceğiniz fiziksel bir banka kartına sahipler. 2020’de başlayan ve şimdi yeni altyapı eklemeye devam eden geleneksel ve yeni dijital finansal sistemin bu birleşmesi ile onlar da kripto, itibari para ve hisse senetlerini yan yana gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!