Bu Altcoin’den Müjde: Dünyanın İlk Ulusal Coini Geliyor!

Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere FTX’in iflasından sonra kripto para piyasası hala düşüş trendinden çıkamadı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatında düşüş görürken, bu altcoin projeleri ise gelişmeye, büyümeye devam ediyor. Son gelişmelere göre bu kripto para borsası dünyanın ilk ulusal kripto para birimi için adım attı. İşte detaylar…

Dünyanın ilk ulusal altcoin projesi geliyor!

Bildiğiniz üzere Tron CEO’su Justin Sun, kripto para borsası Huobi’nin danışma kurulunda yer alıyor. Birçok yatırımcının yakından takip ettiği borsada Justin Sun’ın danışma kurulunda yer almasının ardından yeni adımlarla borsa büyümeye devam ediyor. Bununla beraber dev kripto para borsası, Justin Sun’ın CEO’su olduğu Tron Network ve Dominik Cumhuriyeti arasında bir ortaklık kurulduğunu açıkladı. Bununla birlikte DMC Coin’in çıkarılması için ilk adımların atıldığı bildiriliyor.

 

Popüler kripto para borsası Huobi, Tron Network ve DMC Labs ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Kurulan bu ortaklığın hemen ardından açıklamalarda bulunan popüler isimler, dünyanın ilk ulusal altcoin projesi olan DMC’nin (Dominica Coin) piyasaya sunulacağı belirtildi. Öte yandan, Dominik Cumhuriyetler Birliği tarafından bu konuda izin alındığı da bilgiler arasında yer alıyor. DMC’nin yanı sıra Dominica DID adlı dijital kimlik de çıkarılacağı belirtilmektedir.

Tron blockchain’inde yayınlanacak!

Dünyanın ilk ulusal token’ı olan DMC, başlangıçta Tron blok zincirinde (TRC20) yayınlanacak, daha sonra hem Ethereum (ERC20) hem de Binance Smart Chain’e (BEP20) genişletilecek. Huobi, yaptığı duyuruda DMC token’ın Huobi Prime üzerinden satışa çıkarılacağını ve kayıtlı tüm kullanıcılara Dominika DID statüsü sağlanacağını belirtiyor. Duyuru ise şu şekilde:

“Dominika DID onaylı bir hesap, yasa ve yönetmeliklere uygunluk temelinde başka herhangi bir vatandaşlık üzerinden doğrulanmış bir hesapla aynı haklara ve menfaatlere sahiptir.”

Ayrıca Huobi, altcoin DMC sahiplerine Dominika Hükümeti tarafından verilen pasaportları alma fırsatı tanıyacağını ve sahiplerinin 130’dan fazla ülkeye vizesiz giriş yapmalarını sağlayacağını belirtiyor.

Altcoin DMC, “Dominika Topluluğu’nda yetkili bir kripto olarak yasal bir statüye sahiptir ve bir ödeme aracı olarak Dominika’da yerel olarak dolaşıma sokulabilir.”

Dev kripto para borsası Huobi, gelecek planlarının DMC tokenini yerli token olarak kullanan Dominika Metaverse’i içerdiğini ve sahiplerinin “Metaverse’te çeşitli ayrıcalıklardan yararlanacağını” söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!