Ünlü Analist Peter Brandt’ın Ethereum Fiyat Tahmini Korkuttu!

Yaklaşık kırk yıllık piyasa deneyimine sahip olan trader ve analist Peter Brandt, twitter’dan yaptığı açıklamada Ethereum (BTC) grafiğinde  Baş ve Omuz formasyonu oluştuğunu belirtti. Peki bu model ETH fiyatı için ne anlama geliyor?

Brandt: ‘Ethereum 2.276 dolara düşebilir”

Brandt,  Ethereum grafiğinde Baş ve Omuz modelinin ortaya çıktığı bir ekran görüntüsü paylaştı. Bu, model fiyat hareketinin tersine döneceği anlamına gelir. Bu nedenle Brandt, Ethereum fiyatının gelecekte daha da düşebileceğini ima ediyor. Sorumluluk reddi beyanında bulunan trader, kripto para düşmanı olmadığını ancak teknik verilerin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Bu tweetin altındaki bir yorumda Brandt, bu teknik modelinin fiyatı etkilemesinin “büyük bir ihtimal” olduğunu vurguluyor. Analiste göre, ETH fiyatı 2.276 dolara düşecek. Bu yılın başlarında Peter Brandt, Ethereum’un gelecekte Bitcoin’den  daha iyi performans göstermesini beklediğini söylemişti.

16 Eylül’den bugüne, lider altcoin Ethereum, piyasa değerinin neredeyse yüzde18’ini kaybetti. ETH, dört ayın zirvesi olan 3.674 dolardan bugün erken saatlerde 2.877 dolar’a düştü. ETH, toparlanarak 3 bin dolar seviyesine ulaştı ve an itibariyle 3.056 dolardan işlem görüyor. Ethereum fiyatı, uzun zamandır beklenen Londra güncellemesi ve coin yakma işleminden bu yana yükselişte. Londra güncellemesi, Ethereum 2.0 güncellemesinin uygulanmasına ve Hisse Kanıtı (Proof-of-Stake) konsensüs algoritmasına geçişe yönelik önemli bir adım.

JPMorgan’dan çarpıcı ETH fiyat analizi

Ethereum, mevcut düzeltmesinde lider kripto para birimi Bitcoin’i takip ediyor. 20 Eylül’den bu yana BTC, yüzde 14’ün üzerinde düşüşle 40.150 dolar seviyesine geriledi ve tüm kripto piyasası da ivme kaybetti. BTC, an itibariyle 43.288 dolar seviyesine geri dönmeyi başardı.

KriptoArena tarafından dün bildirildiği üzere, Bitcoin fiyatı Çin’deki emlak şirketi Evergrande kriiznden büyük bir darbe aldı. 2 trilyon dolar borcu nedeniyle, Çin’de emlak sektöründeki en büyük ikinci şirket olan Evergrande Real Estate Group hisse senedi fiyatı yüzde 30 oranında düştü. Kripto para piyasasını da vuran kriz, büyük endişeye neden oldu. Bu hafta JPMorgan tarafından yayınlanan bir rapor, Ethereum (ETH)’un gerçek fiyatının 1500 dolar olması gerektiğini ileri sürdü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!