Ünlü Analist, Altın ve Gümüş Piyasalarını Yorumladı: İşte Sonuçlar!

Altın ve gümüş fiyatları, rutin aşağı yönlü düzeltmeler ve son kazançların ardından kısa vadeli işlem trader’lardan elde edilen karlar nedeniyle ABD ticaretinde kısmen düşüşe geçti. Bununla birlikte uzmanlara göre Rusya-Ukrayna jeopolitik durumu değerli metal fiyatlarını yüksek tutmaya devam edecek. Piyasaları değerlendiren deneyimli analist Jim Wyckoff ise altına ve gümüşe yönelik tahminlerini paylaşıyor.

Piyasaların gündeminde neler var?

ABD hisse senedi endekslerinde gerçekleşen ralli, altın ve gümüş gibi güvenli liman metalleri üzerinde ağırlık yaratıyor. Ukrayna’nın bir haftalık Rus işgali devam ediyor ve çatışmalardan bir çıkış yolu görünmüyor. Hatta bazı askeri uzmanlar Rusya-Ukrayna savaşının 10 yıl sürebileceğini söylüyor. Analist Jim Wyckoff’a göre bu, trader’ları ve yatırımcıları bir süre daha gergin tutabilir. Buna ek olarak, Fed Başkanı Jerome Powell’ın geçtiğimiz gün bir ABD Evi panelinde verdiği ifade, piyasanın odağında yer alıyor. Powell söz konusu panelde, FOMC Mart toplantısında yüzde 0,25’lik bir faiz artışından yana olduğunu belirtti. Ancak ABD Merkez Bankası Başkanı’nın sözleri piyasaya önemli ölçüde duyarlı değildi.

Pek çok piyasa gözlemcisi hala jeopolitik krizin Fed’in bu yıl beklenen faiz oranı artışlarının zamanlamasını ve derecesini değiştirebileceğini düşünüyor. Öte yandan önemli dış piyasalarda, Nymex ham petrol fiyatları güçlü kazançlar kaydederken varil başına 109,00 dolar civarında işlem görüyor. Ayrıca fiyatlar 8,5 yılın en yüksek seviyesi olan 112,51 dolara ulaştı. Buna ek olarak ABD dolar endeksi gün içinde yeniden yükselerek 1,5 yılın zirvesine ulaştı. Gösterge ABD 10 yıllık Hazine notu ise yüzde 1,8 getiri sağlıyor. Değerli metallerden altın ise gün içinde 0,04 oranında düşerek 1.928,03 dolardan işlem görürken gümüş son 24 saat içinde yüzde 0,83 düşüşle 25,09 dolardan işlem görüyor.

Analiste göre altın ve gümüş fiyatları için izlenmesi gereken seviyeler

Analist Jim Wyckoff’a göre nisan ayı vadeli altının boğaları hala sağlam genel yakın vadeli teknik avantaja sahipken, günlük grafiklerde fiyatlar dört haftalık yükseliş trendinde seyrediyor. Analiste göre boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, şubat ayının zirvesi olan 1.976,50 dolarda katı direncin üzerinde bir kapanış üretmekken ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını 1.882,50 dolar seviyesindeki sağlam teknik desteğin altına itiyor. Altın fiyatlarında ilk direnç 1,935 dolarda ve ardından bu haftanın zirvesi olan 1,952,60 dolarda görülüyor. İlk destek ise 1.916 dolarda ve ardından 1.900 dolarda görülüyor.

Altın fiyatlarına ilişkin tahminlerini sunan Wyckoff daha sonra gümüş analizlerini paylaşıyor. Wyckoff’a göre mayıs ayı vadeli gümüş boğaları, genel olarak kısa vadeli teknik avantaj sağlayabilir. Fiyatlar ise günlük grafikte dört haftalık bir yükseliş trendinde görünüyor. Kriptoarena.com olarak analizlerini yakından takip ettiğimiz Jim Wyckoff’a göre gümüş boğalarının bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları ons başına 26,00 dolardan sağlam teknik direncin üzerinde kapatmak. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefiyse fiyatları sağlam desteğin altında 23,50 dolardan kapatmak. İlk direnç şubat ayının zirvesi olan 25,705 dolarda ve ardından 26,00 dolarda görülüyor. Bir sonraki destek 24,96 dolarda ve ardından 23,50 dolarda görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!