FED’in Faiz Artırımı Sonrası Bitcoin Ne Zaman Normale Dönecek?

Son zamanlarda kripto para piyasasında art arda yaşanan sert düşüşler sonrası bir türlü yükseliş trendini yakalayamayan Bitcoin (BTC)’in ne zaman boğa koşusu yapacağı tüm yatırımcılar tarafından merak edilen bir konu haline geldi. Babel Finance araştırmacısı, FED’in faiz artırımı ile lider kripto para birimi BTC arasındaki ilişkiyi inceledi.

Araştırmacı, Bitcoin (BTC)’in yükseleceği tarih ile ilgili beklentilerini açıkladı

Bazı analistler anlık olarak FED’in faiz artırımının fiyatlanmaya devam ettiğini ve bu sebepten ötürü satış baskısının süreceğini düşünüyor ancak faiz artırımları ile beraber BTC’nin yönü tekrar yukarı dönebilir. Ayrıca bunun bu kadar basit olmadığını düşünen analistler de bulunuyor.

Kripto para finansal hizmetler sağlayıcısı olan Babel Finance araştırmacısı Robbie Lui, Bitcoin (BTC)’in yükseliş yaşacağı tarih ile ilgili beklentilerini CoinDesk’e yorumladı. Araştırmacı Robbie Lui, Bitcoin (BTC) ve FED’in faiz artırımlarıyla arasındaki korelasyona dikkat çekti ve şu şekilde yorum yaptı;

Piyasa FED’in faiz artırım hızına uyum sağladıktan sonra, hisse senetleri ve Bitcoin yükseliş trendine devam edecek. Yani 2022’nin ikinci yarısından sonra her ikisi de güçlü performans göstermeye devam edecek.

Lui: “Bitcoin’in faiz artışı sonrasındaki üç ay yukarı yönlü hareketi zor gözüküyor”

Robbie Lui’nin görüşü kripto para piyasasına hakim olan FED’in beklenen Mart faiz artırımından hemen sonrası için lider kripto para birimi Bitcoin’in toplanmaya başlayabileceğine dair görüş ile aynı yönde değil. Hisse senetlerinin piyasa beklentilerinin aksini söylediğine vurgu yapan Lui, aynı zamanda şu sözleri de ekledi;

Bitcoin ve hisse senetleri arasındaki mevcut güçlü korelasyon, özellikle iki varlığın Aralık ayından bu yana senkronize düşüş eğiliminde olduğu da göz önüne alındığında, Bitcoin’in ilk faiz artışını takip eden üç ay içinde yukarı yönlü hareket etmesinin zor olabileceğine inanıyoruz.

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 1 haftalık süreçte yüzde 10,4 değer kaybı yaşadı. Son 24 saatlik periyotta ise yüzde 1,6 düşüş yaşayan BTC, anlık olarak 37,850.58 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!