Savaş Altın Fiyatlarını Nereye Götürüyor? İşte Seviyeler!

Tass ajansının Ukrayna cumhurbaşkanlığı ofisinden bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, altın (XAU/USD) spot fiyatı 1948 dolardan mevcut seviyelere geriledi. Ukrayna-Rusya’nın ikinci tur görüşmeleri bugün gerçekleştireceği bildirildi. Odak, piyasa havasını riske, değerli metallerin aleyhine değiştirirken, Avrupa ve Amerika endeksleri rekor kazançlar elde etti. Tüm bu etkenleri göz önünde bulunduran deneyimli analist Christian Borjon Valencia altına yönelik tahminlerini paylaşıyor.

Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler

ABD Hazine tahvilleri bir miktar toparlanırken sekiz baz puan artarak yüzde 1,792’ye ulaşıyor ve altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor. Öte yandan dolar yükselişini sürdürüyor ve üst üste üçüncü seans için rekor kazançlar elde ederek yüzde 0,20 artışla 97.588’de görünüyor. Bunlara ek olarak Ukrayna ve Rusya, ikinci tur barış görüşmeleri için bir araya gelecek. Kremlin, Rusya heyetinin müzakerelere devam etmeye hazır olduğunu, ancak Ukraynalı yetkililerin katılıp katılmayacağı belli olmadığını bildirdi. Aksine Ukrayna Dışişleri Bakanı, Rusya’nın taleplerinin Rusya Devlet Başkanı Putin’in savaşın başında söylediğinden farklı olmadığını söyledi.

Ateşkes olasılığı asgari düzeyde görünürken, ABD Başkanı Biden, ABD’nin müttefiklerine katılacağını ve Rus uçuşlarının ABD hava sahasını kullanmasını yasaklayacağını duyurdu. Bu arada ABD Adalet Bakanlığı, Rus oligarklarının suçlarının peşine düşmek ve mal varlıklarına el koymak için AB müttefiklerine katılmak için bir görev gücü oluşturuyor. Bunlara ek olarak Fed Başkanı Jerome Powell, ay sonunda yapılacak toplantıda federal fon oranı hedef aralığını yükseltmenin uygun olacağını umduklarını belirtiyor. Powell, ABD merkez bankasının 8,5 trilyon dolarlık varlıklarını azaltacağını da sözlerine ekledi. Bu gelişmelerin ardından altın fiyatları yazım sırasında 26,71 dolar ve yüzde 1,37 oranında düşüş kaydederek 1.918,60 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyat tahmini

Analist Christian Borjon Valencia’ya göre değerli metalin fiyatlarında daha dik yükseliş trendi hafifliyor gibi görünüyor. Son dört gün içinde, volatilite “aşırı” olurken, bu durum altını 18 ayın en yüksek seviyesi olan 1974,48 dolara, ardından 1883 dolara geri çekilmeye itti. Altın fiyatının çarşamba günkü hareketi 1948 dolardan 1 Haziran 2021 tarihindeki seviyelere gerileyerek 1916,03 dolardan biraz yüksek seyrediyor. Ancak analiste göre bu fiyatları 12 Ekim 2020’de 1933,29 dolardan yüksek olan değerli metalin boğalarına bıraktı.

Kriptoarena.com olarak analizlerini yakından takip ettiğimiz Valencia’ya göre altın fiyatında yükseliş eğilimi devam ediyor. Bununla birlikte, yükseliş trendine devam etmeden önce, aşağı yönlü bir düşüşü göz ardı etmemek gerekiyor. Analiste göre bu senaryo gerçekleşirse, altın fiyatının ilk desteği 1 Haziran 2021’de 1916,03 dolardan yüksek olacak. Valencia’ya göre bunun ihlali, psikolojik 1900 dolar seviyesini ve ardından Pitchfork’un 1885 dolar civarındaki kanal üst trend çizgisini ortaya çıkaracak. Ayrıca analiste göre yukarı yönlü kırılma durumunda, ilk direnç 12 Ekim 2020’nin en yüksek seviyesi 1933,29 dolar, ardından 1 Mart’ın zirvesi olan 1950,30 dolar ve şu ana kadarki en yüksek seviye olan 1974,48 dolar olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!