Tron CEO’su 150 Milyon Dolarlık Bitcoin (BTC) Satın Aldı!

J.P. Morgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou’nun yayinladığı bir rapora göre, yatırımcılar Bitcoin vadeli işlemlerinden ve fonlarından para çekiyor. Analist, kurumsal ve bireysel yatırımcıların Bitcoin’i terk ederek yatırımlarını altına yönlendirdiğini idda etti. Bu, önceki iki çeyreğe göre büyük bir değişiklik. Ancak, yaşanan bu derin düzeltmeyi dipten satın alma fırsatına çevirenler de var.

Bitcoin yatırımcısı altına mı yöneldi?

JPMorgan analisti bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Belki de kurumsal yatırımcılar, önceki iki çeyrekte meydana gelen yükseliş trendinin sona erdiğini gördükleri için Bitcoin’den kaçıyorlar ve dijital altının hızlı düşüşünden kaçarak, geleneksel altının istikrarına sığınıyorlar. Ya da mevcut Bitcoin fiyatını altına göre çok yüksek görüyorlar ve bu nedenle önceki iki çeyrekte yaptıklarının tam tersini yapıyorlar, yani Bitcoin satıp, altın alıyorlar.

Ancak, kripto para piyasası kızıla boyanmışken ve yatırımcılar büyük endişe yaşarken, bu keskin düzeltmeyi dipten satın alma fırsatına çeviren Bitcoin tutkunu yatırımcılar da var.  TRON’un kurucusu Justin Sun, ortalama 36.800 dolar fiyatla 150 milyon doların üzerinde Bitcoin satın aldığını bildirdi.

Justin Sun çöküşü fırsata çevirdi

Senenin başından beri kripto para piyasasında yaşanan en büyük çöküş esnasında, Bitcoin ve kripto para piyasası, saatler içinde yüzde 50’ye yakın düşüş yaşadı. Bir dizi tasfiyenin ortasında, Michael Saylor gibi Bitcoin tutkunu yatırımcılar, Çin’den gelen kripto para karşıtı düzenlemelerin ve özelllikle de Elon Musk’ın yol açtığı kaos nedeniye beklenmedik bir şekilde çalkantılı bir döneme giren lider kripto para birimini savunmaya devam ediyor.

Justin Sun da 150 milyon dolar değerinde Bitcoin satın alarak, Bitcoin’e olan inancının sarsılmadığını gösterdi. Sun, merkezsiz teknolojiye yabancı değil. BitTorrent ve TRON’un CEO’su olarak, Bitcoin’in sisteme ve dünyaya kazandırdığı değeri gördü ve bu nedenle, BTC’nin ana akım olma yolculuğunda son derece büyük bir inanç taşıyor. An itibariyle, BTC fiyatı 40 bin dolar’ın üzerinde ve Sun’ın yatırımını şimdiden çok büyük bir kâra dönüştürdü.

Comments (1)
Add Comment