JPMorgan: Kurumsal Bitcoin (BTC) Yatırımcısı Altına Yöneldi!

Bazı yatırımcılar, Bitcoin (BTC)’i dijital bir altın, enflasyon ve merkez bankaları tarafından çılgınca para basılan zamanlarda, ayakta kalacak ve güvenilir bir değer deposu olarak görüyor. Kripto para piyasasının kızıla boyandığı kritik dönemde, Bitcoin bu imajını kaybetmişe benziyor.

Bitcoin (BTC)’den kaçış başladı

Bu argüman, Stanley Druckenmiller gibi bazı büyük yatırım fonu yöneticilerini Bitcoin satın almaya ikna etti ve geçen ay fiyatın 65 bin doların üzerine çıkmasına yardımcı oldu. Druckenmiller ve diğer kripto para tutkunları, Bitcoin’in altının yerini tamamen alamayacağını söylerken, bazı analistler ise altını tahttan indireceğine eminler

Bitcoin‘in kan kaybetmeye devam ettiği bu kritik dönemde, altın eski parlak günlerine geri dönebilir. J.P. Morgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou’nun yaptığı bir analize göre, yatırımcılar Bitcoin vadeli işlemlerinden ve fonlarından para çekiyor ve yatırımlarını altına yönlendiriyor. Analiste göre, bu, önceki iki çeyreğe göre bir büyük bir değişiklik. Panigirtzoglou şunları ekledi:

BTC’de fon akışı durumu kötüleşmeye devam ediyor ve kurumsal yatırımcıların lider kripto para birimini terk ettiğine işaret ediyor.

Yatırımcı altının istikrarına sığınıyor

Bitcoin fonlarına dört haftalık kurumsal para akışı, Bitcoin’in 64 bin civarında yeni zirvelerine ulaşmasının hemen ardından Nisan sonunda ilk kez negatif gitti. Kurumların neden para çekmeye başladığı henüz belli değil, ancak geçen ay büyük çıkışların olduğu açıkça görülüyor. BTC 35 bin dolar civarında işlem görüyor. Panigirtzoglou şunları söyledi:

Belki de kurumsal yatırımcılar, önceki iki çeyrekte meydana gelen yükseliş trendinin sona erdiğini gördükleri için Bitcoin’den kaçıyorlar ve dijital altının hızlı düşüşünden kaçarak, geleneksel altının istikrarına sığınıyorlar. Ya da mevcut Bitcoin fiyatını altına göre çok yüksek görüyorlar ve bu nedenle önceki iki çeyrekte yaptıklarının tam tersini yapıyorlar, yani Bitcoin satıp, altın alıyorlar.

Bireysel yatırımcının ilgisi de düşüyor

Sadece kurumlar değil. Panigirtzoglou ayrıca, artık kullanıcıların Bitcoin alıp satmasına izin veren ödeme şirketi Square by Square (SQ) Bitcoin alımlarında beklenen düşüşle birlikte perakende satışa olan ilginin de düştüğünü tahmin ediyor.

Panigirtzoglou, Bitcoin’i değerlendirmek için benzersiz bir yöntem kullanıyor – buna “volatilite oranı” diyor. Bu orana dayanarak, Bitcoin’in gerçeğe uygun değerinin 35 bin dolar olduğunu tahmin ediyor. Bitcoin yatırımcı portföylerinde altın kadar popüler hale gelirse, 140 bin dolara kadar yükselebilir. Ama yakın zamanda bunu beklemiyor.

Comments (1)
Add Comment