THORChain (RUNE) Nedir?

THORChain (RUNE) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. Platform, farklı ağlar üzerinden kullanıcıların hak sahipliğini kaybetmeden dijital varlıklarını değiş-tokuş edebildikleri, merkeziyetsiz likidite protokolüdür. Ayrıca geliştiriciler, düğümler, stake edenler ve takasçılar olmak üzere 4 farklı mekanizma tarafından işlevini sürdürmektedir. Protokolün yerel kripto para birimi ise RUNE Coin’dir. 2019 yılında Binance DEX’ten IDO yoluyla satışa çıkarılan RUNE Coin, BEP-2 ve ERC-20 standartlarında dolaşımda olan bir kripto para birimidir.

RUNE projesinin amacı nedir?

THORChain tamamen kullanıcı odaklı bir yaklaşım benimsemektedir. Ayrıca kripto varlıklarına dair bütün işlemleri tek bir çatı altında toplamayı hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda merkeziyetsiz yapıyı güçlendirmek için RUNE Coin’den faydalanılan projede, likidite sağlayıcılarının havuzlara katkı sunarken yaşadıkları geçici kayıpları azaltmak adına eşsiz bir sistem geliştirmektedir. Kendi ağına sahip olmanın yanında BTC, LTC ve farklı DEX’ler arasında ETH ticaretlerini mümkün kılan basit takas ve staking fırsatlarına da sahiptir.

Kullanım alanları neler?

  • Platformdaki düğümlerin konsensüs süreçlerine katılmaları için en az 1 milyon RUNE Coin gerekmektedir.
  • THORChain DEX işlem ücretleri RUNE Coin ile karşılanmaktadır.
  • Ayrıca Staking gelirleri RUNE Coin cinsinden dağıtılmaktadır.
  • Ağın güvenliğini sağlayan BFT Hisse İspatı PoS konsensüs mekanizmasının işlevselliği RUNE Coin’le sağlanmaktadır.
  • RUNE çeşitli kripto para borsalarında al-sat ve takas işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Avantajları neler?

  • Oldukça basit staking ve pasif gelir elde edilebilmektedir.
  • Likiditeye erişmek için kripto varlıklardaki hak sahipliğinden vazgeçilmesine gerek duyulmamaktadır.
  • Sadece tek bir bağ üzerinden çeşitli Blockchain’lere erişim sağlanmaktadır. Ayrıca varlık değişimleri de gerçekleştirilebilmektedir.
  • RUNE Coin’in özellikle transfer hızı oldukça yüksektir.
  • Platform özellikle deflasyonist yapıyı koruyabilmek için benimsenen Token yakma stratejisi ve fiyatları destekler.
  • Ayrıca RUNE Coin’e büyük kripto para borsalarından erişim sağlanabilmektedir.

Dezavantajları neler?

  • Platform 2021 yılında yakaladığı ivme sonrasında yaşanan sert geri çekilme, nispeten projeye olan ilgiyi azalttı. Volatilitesi sebebiyle bazı yatırımcıların riskli bulduğu RUNE Coin, saldırı riski ve kısıtlı proje amacına odaklanma gibi olumsuz yönlere sahiptir.

THORChain (RUNE) nedir? Nasıl satın alınır?

RUNE ile şu anda işlem yapılabilen borsalar; Binance, FTX, KuCoin, Bybit, Gate.io, HitBTC, Crypto.com, BitGlobal gibi çeşitli borsalardan işlem görmektedir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak RUNE listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca RUNE Coin ile alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!