Yatırım Şirketinin CEO’sundan Altın ve Bitcoin Yorumu: Açık Ara Önde Gidecek

Yatırım yönetimi şirketi US Global Investors’ın CEO’su Frank Holmes, Bitcoin (BTC)’in merkeziyetsiz doğasının, yatırımcıları özellikle de kurumları cezbetme açısından altını geçmesindeki temel faktör olacağını söyledi.

Bitcoin uzun vadede daha iyi performans sergileyecek

Kitco News’e konuşan Holmes, Bitcoin’in çağımıza en uygun para birimi ve taşınabilir olması nedeniyle altına göre daha avantajlı olduğunu belirtti. Yönetici, altının Bitcoin ile benzer özelliklere sahip olduğunu belirterek, lider kripto para biriminin bir değer deposu haline geldiğini ileri sürdü ve şunları ekledi:

Yatırımcılar neden Bitcoin alıyorlar? Çünkü merkeziyetsiz bir yapısı var. Diğer sebep ise arkasında yatan teknoloji. Elbette ki, muhafaza etmesi altından daha kolay ve taşınabilir olması da çok önemli. BTC, çağımızın dijital altını.

 

Holmes ayrıca,  Bitcoin’in çoğu yatırımcının, özellikle de genç yatırımcıların ilgisini çektiğini belirtti. Altın ve gümüş gibi değerli metallerin Bitcoin gibi yükselişe geçme olasılığı konusunda konuşan Holmes, bunun yakın zamanda olmayacağını belirtiyor. CEO, altına önemli miktarda para yatıran kurumların, büyük bankalar gibi kurumlar tarafından incelenme riskini taşıdığını öne sürdü.

Teknoloji ve sosyal medya platformları BTC’ye yatırımcı çekiyor

Holmes ayrıca, Bitcoin’in ve diğer kripto para birimlerinin yatırımcıları çekmek için teknolojiden yararlandığına inanıyor. Yönetici, Reddit gibi sosyal medya platformlarını genç yatırımcıları çekmek için önemli bir araç olarak değerlendirdi. Bitcoin, kurumsal yatırımcıları cezbetmeden önce, sınırlı arzı sayesinde önemli miktarda perakende yatırımcı çekmeyi başardı.

Denver Gold Forum’unda konuşan Holmes, CEO’ların her iki varlık sınıfında da etkili olmaları için, analitik değerlendirmelerini yatırımcılara bildirmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. Bu yılın başlarında, Bitcoin ve kripto para birimleri, kurumsal yatırımcıların katılımıyla boğa koşusuna başladı. Sonuç olarak, BTC tutkunları, Bitcoin’i altının yerine koymaya devam ettiler. Son dönemde, altın fiyatı durgunlaştı ve yeni bir rekor fiyata ulaşmaya çalışırken, yatay yönde hareket ediyor. Bitcoin için yıl sonu fiyat tahminleri hala iyimserliğini korurken, 100 bin dolar ortak hedef olarak belirlendi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!