Tesla Kurumsal Benimsemeyi Olumsuz Etkiler mi? Ünlü CEO Yanıtladı!

Dünya genelinde kontrolsüz enflasyon korkusu giderek artarken, kurumsal yatırımcılar altın gibi geleneksel varlıkları terk edip dijital para birimlerine yöneliyorlar. Aşırı volatilite ve regülasyonlar gibi engellere rağmen, yatırımcılar daha yüksek kazançlar sağlayan Bitcoin (BTC) gibi kripto paralara ilgi duymaya başladı.

Kurumlar hangi kripo paralara yönelecekler?

Bitwise Asset Management CEO’su Matt Hougan bugün CNBC’nin Squawk Box Asia adlı programına konuk oldu. Hougan ilk olarak, Elon Musk ve şirketi Tesla’nın ödeme aracı olarak Bitcoin (BTC)’i askıya alması hakkında konuştu. Kripto para dünyasında yatırımcıların aklındaki en önemli soru Tesla’nın aldığı bu şok kararın diğer kurumsal yatırımcıları etkileyip etkilemeyeceği.

Yönetici, Tesla ve Elon Musk’ın şimdiye kadar kripto para birimlerini kucaklamak için çok şey yaptığını söyledi. Çevresel kaygıların yeni olmadığını ve “muhtemelen yanlış yorumlandığını” düşünen Hougan şunları söyledi:

Bitcoin madenciliğine harcanan tüm enerjinin yüzde 40’ı yenilenebilir. Bitcoin madencilerinin dörtte üçü bir miktar yenilenebilir enerji kullanıyor. Aslında bu, bizi daha yenilenebilir bir geleceğe iten bir güç. Ancak kripto para endüstrisi kömürden uzaklaşmak için daha fazlasını yapabilir ve Ethereum gibi buna daha karbonsuz bir yaklaşıma doğru ilerleyen başka kripto paralar da var.

Tesla kurumsal talebi yavaşlatabilir

Hougan, Tesla ve Musk’ın gelecekte yeniden kripto para dünyasına döneceği konusunda emin olduğunu söyledi. Yöneticiye göre Bitcoin macerası, Tesla’nın kendisini bu sektör hakkında eğitme yolculuğunun yalnızca bir aşaması ve şirket gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra yine bu sektöreadım atacaktır.

Tesla’nın aldığı kararın, Bitcoin’e yatırım yapma konusunda diğer kurumları etkileyip etkilemeyeceği sorulduğunda Hougan şunlar ifade etti:

Kurumlar, ihtiyaçları doğrultusunda diğer kripto para birimlerini de inceleyecekler. Bu kripto paralar en güvenli, çevreye en duyarlı ve işlevsel olmak zorunda. Dolayısıyla, bazı kurumlar bu karardan dolaylı olarak etkilenebilir.

Kurumları kriptoya bağlayan şey, bu alternatif varlık sınıfının finansman ve ödemelere getirdiği verimliliklerdir.  Bitcoin’in enerji tüketimi etrafındaki olumsuzlukların kurumsal talebi yavaşlatma ihtimali var. Bununla birlikte, enflasyona karşı bir önlem olarak göz önüne alındığında, kripto paralara olan kurumsal ilgi kesinlikle yavaşlamayacak.

 

Comments (0)
Add Comment