Cardano CEO’su Elon Musk’ı Eşek Sıpalarını Görmeye Davet Etti!

Dün kripto para piyasasının kızıla boyanmasından sorumlu tutulan ve bir zamanların kripto para kahramanı ilan edilen Elon Musk, Bitcoin paylaşımlarına devam ediyor. Bitcoin’in enerji tüketimi konusundaki endişelerini dile getirdikten sonra, Bitcoin ile Tesla satışını askıya alan Musk, bu konuda kendisine gelen tepkilere cevap veriyor.

Cardano CEO’sundan ilginç davet

Musk’ın yaptığı paylaşımları sonrası, Bitcoin’in enerji tüketimi konusunda çevre dostu olduğuna ilişkin kendisine sunulan tezleri reddettiği ve fikrinin değişmediği anlaşılıyor. Kısa süre önce paylaşımda bulunan Musk ilk olarak Bitcoin’deki karbon tüketimini ima ederek “Karbon vergisi uygulamanın tam zamanı!” şeklinde tweet attı.

Muskın’ın BTC sonrası hangi kripto para birimini ödeme olarak kabul edeceği merak konusu olurken, Cardano (ADA ) kurucusu Charles Hoskinson, Elon Musk’u bu konuda konuşmak için davet etti. Musk, Bitcoin’den 1,6 milyon daha enerji verimli olan Cardano’yu (ADA) değerlendirecek mi? Cardano CEO’su Hoskinson paylaşımında şunları yazdı:

‘@elonmusk, sonunda Cardano konuşmasını yapacak mıyız? Colorado, Longmont’taki çiftliğime gel. Tatlı çay ve eşek sıpalarım var!

Proof of Stake daha avantajlı

İnsanlar, Bitcoin’in Proof of Work (PoW) algoritması üzerinde tartışmaya başladı. Bitcoin işlemlerinin daha fazla enerji tüketiidiğine inanılıyor. Tüm bu tartışmalar  zaten yılalrdır vardı ve Musk, Bitcoin’in enerji tüketiminin çılgınca olduğunu söyledikten sonra bir anda gündem oldu. Sonuç olarak Tesla, Bitcoin’i ödeme seçeneklerinden çıkardı. Ancak Musk, Tesla’nın daha iyi alternatifler için kapıyı kripto paralara açık tuttuğunu söyledi.

Bir röportajda Cardano CEO’su Charles Hoskinson, Proof of Stake (PoS) algoritmasının Proof-of-Work’e (PoW) göre daha  avantajlı olduğunu söyledi. PoW, enerji tüketen Bitcoin’e (BTC) güç sağlar. Hoskinson, Cardano’nun Bitcoin’den 1,6 milyon kat daha enerji verimli olduğunu söyledi.

Musk tweet’inde Tesla hala kriptoyu destekliyor. Şirket yukarıda da belirtildiği gibi diğer alternatiflere de açık olduğunu belirtti. Ancak Musk, Bitcoin’in kullandığı enerjinin yüzde 1’inden daha az enerji tüketen bir alternatif aradıklarını söyledi.

Cardano yeni ATH gördü

Cardano patronu Charles Hoskinson, Musk’ı bu konuda konuşmaya davet etti, ancak Musk’tan henüz yanıt gelmedi. Ancak Elon Musk, Bitcoin’e daha iyi bir alternatif olarak herhangi bir kriptoya yönelmedi.

Dahası, Cardano’nun fiyatı 1,90 ABD dolarının üzerine tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmayı başardı. An itibariyle, ADA 1,87 dolardan işlem görüyor. Bu, son 24 saatte yüzde 17’lik bir fiyat artışı demek.

Comments (0)
Add Comment