Tesla, Dogecoin (DOGE) İle Ödeme Seçeneğini Test Ediyor

Elon Musk’ın Dogecoin (DOGE) tutkusu, artık sadece Twitter ile sınırlı kalmayacağa benziyor. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Dogecoin (DOGE) ödeme seçeneğini test ediyor.

”Dogecoin ile ödeme seçeneği kesinlikle test ediliyor”

Twitter’da “Tree of Alpha” adlı bir yazılım mühendisi basına verdiği demeçte, DOGE ödeme seçeneğinin yaklaşık üç gün önce test için eklendiğini söyledi. Mühendis, ”Tesla’nın kaynak kodunu analiz etti ve şirketin DOGE ile ödeme seçeneğini seçeneği “kesinlikle” test ettiğini söyledi. Mühendis, Twitter’da paylaştığı mesajda şunları söyledi:
Kodların çoğu, Tesla’nın ödemeleri işlemek için kullandığı en son Javascript dosyalarında zaten mevcut, ancak Dogecoin ile ilgili kısım boş görünüyor, bu nedenle hiçbir zaman gösterilmiyor (Bu, kodu test etmenin bir yolu).
Başka bir deyişle, DOGE ödeme seçeneği şu anda teknik olmayan çoğu kişinin henüz göremediği “gizli bir özellik”. Seçenek, Tesla’nın ödeme sayfasında test edilirken yukarıdaki şekilde gösteriliyor.

Tesla, Dogecoin müjdesini Aralık’ta duyurmuştu

Time Dergisi tarafından yılın kişisi seçilen Elon Musk, Tesla’nın bazı arabaları için Dogecoin ile yapılan ödemeleri kabul edeceğini duyurmuştu. Musk paylaştığı bir tweet’te şirketin DOGE ödemesinin sistem ile uyumlu bir şekilde nasıl çalıştığını açıklamıştı.

Tesla tarafından yapılan bu duyuru, Musk’ın DOGE’nin Bitcoin (BTC)’den daha iyi bir ödeme sistemi olarak çalışabileceğini iddia etmesinden sadece bir gün sonra geldi. Musk, BTC’nin günlük ödemeler için uygun olmadığını iddia ettiği TIMES dergisi tarafından 2021 yılın kişisi olarak seçildikten sonra gerçekleştirilen röportajda şu düşüncelerini paylaştı:

Temelde Bitcoin, fiat para biriminin iyi bir alternatifi değil. Aptalca bir şaka olarak oluşturulmuş olsa da, Dogecoin işlemler için daha uygun.

Musk, genellikle Dogecoin’in resmi olmayan CEO’su olarak anılır ve meme para birimini tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,7376 dolara göndermede önemli bir rol oynadığı biliniyor.  Hatırlayacağınız üzere Dogecoin, 2021 yılında Elon Musk sayesinde Twitter üzerinden yükselişe geçip piyasayı kasıp kavurmuştu. En popüler köpek temalı kripto para birimlerinden biri olan Dogecoin (DOGE) geçtiğimiz yıl yaptığı ATH sonrası yavaş yavaş stabilize bir kripto para olma yolunda ilerliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!