Bomba İddia: Elon Musk Bu 2 Altcoin Projesine Yatırım Yaptı!

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Dogecoin (DOGE)’e yönelik tutkusu artık herkes tarafından biliniyor. Dogecoin’in yanı sıra Musk, Bitcoin (BTC) ve lider altcoin Etherum (ETH)’a da yatırım yaptığını açıklamıştı. Şimdi ise, Musk’ın 2 altcoin’e daha yatırım yaptığına dair iddialar var.

Musk, Ripple (XRP) ve Floki Inu (FLOKI)’ya yatırım yapmış olabilir mi?

Kripto para birimi topluluğunda, Musk’ın henüz açıklamadığı bazı kripto para birimlerini de elinde tutabileceğine dair spekülasyonlar devam ediyor. Ortaya atılan iddialara göre, Musk Ripple (XRP) ve meme altcoin Floki Inu (FLOKI)’ya da yatırım yaptı. Musk, henüz bu konuya dair herhangi bir açıklama yapmazken, Ripple topluluğu, bir süredir milyarderin XRP tokenini elinde tuttuğunu düşünüyor. Tanınmış bir XRP destekçisi, Tesla CEO’sunun 2022’nin ilk çeyreğinde sahip olduğu XRP miktarını ortaya çıkaracağına dair cesur bir tahminde de bile bulundu. XRP topluluğunun kendine göre birkaç nedeni var. Birincisi, XRP topluluğu ve Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na karşı (SEC) aynı sert tavrı sergiliyor.

    XRP savunucularının, SEC’in Ripple ile yasal mücadelesi devam ederken ve kurumu tutarsızlıkla suçlarken, Musk da kuruma olan kızgınlığını birkaç kez dile getirdi. Musk, bir röportaj sırasında, komisyonun kendisine karşı başlattığı düzenleyici bir eylemin ardından “SEC’e saygı duymadığını” açıkça belirtti. XRP topluluğunun üyeleri, Musk’ın SEC’e karşı çıktıkça Ripple’ı desteklemesini bekliyor. Benzer şekilde Musk’ın Floki Inu’yu (FLOKI) elinde tutabileceğine dair güçlü spekülasyonlar var. Köpek temalı meme altcoin FLOKI’nin kökleri, Shiba Inu yavrusu Floki’den geliyor. FLOKI’nin yaratılmasından bu yana büyümesi, Musk’ın Twitter’daki bu köpek yavrularından bahsetmesiyle de oldukça ilişkili. FLOKI’nin fiyatındaki en son ralli, Musk’ın Noel Baba gibi giyinmiş yavru bir köpeğin resmini paylaştığı Noel gecesi meydana geldi.

Musk’ın favori altcoin projesi ve Mars vizyonu

Elon Musk, bir süredir kripto para topluluğunun aktif bir üyesi. Hatta inkar etse bile, Bitcoin’in mucidi olma ihtimali bile var. 2019’da kripto para birimlerine daha yoğun ilgi duymadan önce Musk, Bitcoin’i “muhtemelen” iyi bir yatırım olarak tanımlamıştı. Tesla CEO’su Elon Musk ve meme altcoin Dogecoin (DOGE) arasındaki bağ artık herkes tarafından biliniyor.
Bir Dogecoin hayranı olarak, Musk, Doge’nin BTC’den daha iyi bir ödeme yöntemi olduğunu açıkladıktan sonra, Tesla’nın bazı ürünleri için altcoin DOGE kabul edeceğini duyurmuştu. Elon Musk, katıldığı yayında, Dogecoin’in neden Mars’ın resmi para birimi olmayacağını açıkladı. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Mars’a adım atacağı için heyecanlı olan milyarder, her fırsatta bundan bahsediyor. SpaceX’in CEO’su, gezegeni kolonileştirme hayaliyle Mars’a ulaşmak isteyen uzay girişimcilerinden biri konumunda.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!