Bitcoin (BTC)’deki Çöküşün Arkasında Tether Davası Olabilir mi?

Kripto para piyasası Pazartesi günü tekrar kırmızıya döndü ve en iyi kripto para birimlerinin çoğunluğu çift hanelerde kayıp yaşadı. Bitcoin (BTC) 50 bin dolar seviyesine ulaşamadı ele geçiremedi ve günlük 45.894 dolar seviyesine kadar düştü ve yazım sırasında 47 bin doların üzerinde konsolide oluyor. Tether (USDT) ise yazım sırasında 0,999900 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ethereum (ETH), 3.750 doların üzerine çıkmadan önce 3.680 dolar fiyat seviyesine düştü. Bunların dışında tüm büyük altcoin projeleri Ripple (XRP), Solana (SOL) veya Cardano (ADA) kırmızı ile işlem gördü.

Tether (USDT)’in New York’taki son davası, kripto piyasası çöküşünü tetikledi mi?

Piyasa uzmanları, kırk yılın en yüksek seviyesine ulaşan yeni Amerika Birleşik Devletleri Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)’nin yayınlanmasıyla olası bir çöküş konusunda uyarıda bulunuyor. Ancak pek çok kişi, stablecoin ihraççısı Tether aleyhinde Pazartesi günü New York’ta açılan yeni toplu davayı sorumlu tutuyor. Toplu dava New York’un Güney Bölgesi’nde açıldı ve davacı Tether ve yan kuruluşları iFinex, Bitfinex’te dolandırıcılık iddiasında bulunuyor. Geçmişte benzer iki davayla karşı karşıya kaldığı için bu, stablecoin ihraççısına karşı açılan ilk toplu dava olmayacak.

Tether genellikle fonlarını kötü yönetmek ve USDT rezervleri hakkında yalan söylemekle suçlanıyor. Bir stablecoin ihraççısı olarak, USDT’nin her dolaşım arzı, tercihen ABD Doları olmak üzere eşdeğer bir istikrarlı varlık tarafından desteklenmelidir. Bununla birlikte, Tether’in geçmişte rezervlerini desteklemek için Bitcoin de dahil olmak üzere bir dizi kripto para kullandığı tespit edildi. Kripto piyasasındaki korkunun bir başka nedeni de, Fed’in bu Çarşamba günü eklediği ve enflasyon verilerinin ana konulardan biri olacağı yaklaşan toplantıya bağlanıyor.

Görsel: Tether (USDT)

Kripto Piyasası Geri Dönebilir mi?

Olağanüstü bir Ekim’den sonra, kripto trader’ları son çeyrekte yükselişten umutluydu. Ancak Kasım ve Aralık tekrar düşüş trendi gösteriyor. Bununla birlikte, kripto analistleri hala yükseliş beklentisini kaybetmedi ve boğa koşusunun 2022’ye kadar devam edeceğine ve %20’ye varan herhangi bir kripto çöküşünün endişe verici olmadığına inanıyor.

Bitcoin, Mayıs ve Haziran aylarında birkaç kez değerinin %50’sinden fazlasını kaybettiğinde, piyasa duyarlılığı en düşük seviyede gerçekleşti. Bundan kurtulan Bitcoin meraklıları, bu piyasa satışlarının sadece aşırı kaldıraçlı piyasadaki volatilite kaynaklı olduğuna inanıyor. Kriptoarena.com olarak hazırladığımız diğer Tether (USDT) makalelerine de göz atmayı unutmayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!