Square’den 29 Milyar Dolarlık Dev Yatırım: Kripto Paralar İçin Önemli Hamle!

Reuters’in bugün yayınladığı haberlere göre, Twitter’ın kurucu ortağı ve sıkı bir Bitcoin (BTC) savunucusu olan Jack Dorsey tarafından yönetilen Square, 29 milyar dolar gibi devasa bir rakam ödeyerek, öncü kredi verme firması Afterpay’i satın almayı planlıyor. Bu karar, kripto para sektörü için de önem arz ediyor.

Square neden Afterpay’i satın almak istiyor?

Kripto para sektörü için her fırsatta somut adımlar atan Dorsey, bugün yaptığı açıklamada, Square‘in mevcut finansal sistemi daha işlevsel, erişilebilir ve kapsayıcı hale getirmeyi amaçladıkları için Afterpay’i satın almak istediklerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre Afterpay’in iş planı da bu temel ilkelere uygun olarak oluşturuldu. Twitter’ın kurucu ortağı Dorsey, şu önemli noktayı vurguladı:

 Bu yeni hamlemizle, şirketlerin ödeme ekosistemlerini birbirine bağlayayı, daha çekici ürün ve hizmetler sunmayı, gücü tüketicilere ve işletmelere geri vermeyi hedefliyoruz.


Afterpay kurucuları için söz konusu anlaşma, Avustralya teknoloji sektörünün önemli bir alanda tanınması anlamına geliyor. Ayrıca yapılan bazı yorumlara göre Afterpay ile kripto para entegrasyonu sağlanarak, bu yeni ekosistem içine Bitcoin ve kriptolar da dahil edilebilir. Afterpay, Avustralya, Birleşik Krallık, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Yeni Zelanda’da faaliyet gösteren önde egelen bir “şimdi satın al, sonra öde” (BNPL) platformudur. Satın alınma işleminin ardından Square, Afterpay’i ”Satıcı ve Nakit Uygulama” platformlarına entegre edecek.

Kripto para sektörü için olumlu bir gelişme

Bu gelişme, en küçük trader’ların bile ödeme sırasında müşterilere BNPL sunmasına ve Afterpay kullanıcılarının doğrudan Cash App’ten taksitler halinde ödeme yapmasına olanak tanıyacak. Entegrasyonun bir parçası olarak Afterpay kullanan yedi milyondan fazla müşteri, Cash App’in diğerlerinin yanı sıra para transferi, kripto para, Bitcoin ve hisse senedi satın alma gibi özelliklerinin avantajlarına erişebilecek. Cash App müşterileri de, uygulama içinde trader’ları ve BNPL tekliflerini keşfetmelerine olanak tanıyacağı için entegrasyondan faydalanacak.

Yayınlanan raporlara göre Square’e ait olan eşler arası ödeme platformu Cash App, bu yılın ikinci çeyreğinde şaşırtıcı bir şekilde 2,72 milyar dolarlık Bitcoin geliri kaydetmeyi başardı. Bu çarpıcı büyüme, kripto para piyasasında gerçekleşen devasa çöküşe rağmen gerçekleşti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!