Bitcoin (BTC)’de 3 Kritik Metrik Toparlanmaya Başladı: Boğa Koşusu Gelebilir!

Bitcoin (BTC)’in hashtare’i, geçtiğimiz ay boyunca 110 TH’nin üzerinde sürekli bir akış görerek toparlanmaya başladı. Ağın hashrate’i, Çin’de kripto paralara karşı uygulanan baskının zirvede olduğu Mayıs ve Haziran aylarında büyük bir darbe aldı. Ancak şimdi Çin’i terk eden madenciler, ülke dışında yeniden madencilik yapmaya başladığından, hashrate normale döndü ve daha da artması bekleniyor.

Bitcoin (BTC) madenci gelirleri yeniden yükselişe geçti!

Hashrate’deki artış, Temmuz ayında elde edilen toplam gelir 971 milyon dolara yükselerek Bitcoin madencilerinin, madencilik gelirlerini artırmalarına yardımcı oldu ve madencilerin toplam 893 milyon dolarlık gelir elde ettiği geçen aya göre, yaklaşık yüzde 16’lık bir artış gördü. Ethereum madencileri ayrıca madencilik gelirlerinde Haziran’daki 1,11 milyar dolardan Temmuz’da 1,31 milyar dolara yükselen madencilik gelirinde yüzde 6,67’lik bir artış görürken, işlem ücretleri yüzde 18,32’yi oluşturdu.


Mayıs ayındaki Çin baskısı, ülkedeki en büyük kripto para madenciliği tesisi operatörlerinden bazılarını ya yer değiştirmeye ya da operasyonları tamamen kapatmaya zorladı. Madencilik hashrate’in yüzde 50’sinden fazlasından Çin sorumlu olduğu için, Bitcoin’deki bu önemli metrik tepetaklak oldu ve aynı zamanda on yılın en büyük madencilik zorluğu ayarlamasını gördü.

BTC madenci zorluğunda artış meydana geldi!

Bitcoin hashrate oranınındaki toparlanmandan sonra, yaklaşık iki ay sonra Bitcoin madenciliği zorluğundaki ilk artış da meydana geldi . Madencilik zorluğu, blok oluşturma süresini 10 dakikada tutmak için her iki haftada bir ayarlanır. 31 Temmuz’da BTC ağı 693.504 blok yüksekliğinde yüzde 6’lık bir artış gördü. Madencilik zorluğundaki yüzde 6’lık artış, art arda sekiz haftalık düşüşün ardından geliyor. Bitcoin madencilik zorluğu son iki ayda zirveden yüzde 54 düştü. Madencilik zorluğundaki düşüş, madencilerin bir sonraki bloğu bulmasını ve ödüller kazanmasını kolaylaştırır.

Kripto piyasasına hakim olan iki aylık düşüş eğiliminden sonra, boğalar yeniden sorumluluk almaya başladı. Bitcoin sonunda 40 bin dolar seviyelerini fethetmeyi başardı, şimdi boğa koşusunun bir sonraki ayağına başlayacak gibi görünüyor. Benzer şekilde, Ethereum (ETH) de 2.500 dolar fiyatını geçtiği için boğa koşusunun bir sonraki ayağına başlayacak gibi görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!