Twitter CEO’su Jack Dorsey’den Kritik Bitcoin Açıklaması: Gelecek Planları!

Jack Dorsey, piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC)’in Twitter’ın geleceği için önemli olacağını açıkladı.

Bitcoin: geleceğin para birimi

TechCrunch tarafından bildirildiği üzere Dorsey, yatırımcılara hem Twitter hem de hissedarlar için “kripto para sektörünü ve özellikle Bitcoin ekosistemini incelemeye ve yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam etmenin” “çok önemli” olduğunu söyledi. Dorsey, “Bunun geleceğimizin büyük bir parçası olduğunu düşünüyorum” diyerek şunları ekledi:

Özellikle sosyal medyayı daha fazla merkeziyetsizleştirmeyi ve daha fazla ekonomik teşvik sağlamayı düşündüğümüzde, sahip olunacak para biriminin çağa ayak uydurması gerektiğini düşünüyorum.

 

Uzun bir süredir lider kripto para birimine olan desteğini dile getiren Dorsey, defalarca Bitcoin (BTC)’i “internet için yerel para birimi” olarak gördüğünü söylemişti. Twitter’ın Super Follows, Commerce, Subscriptions ve Tip Jar gibi ürünlerine işaret ederek, “İnternetin yerel bir para birimi, küresel bir para birimi varsa, çok daha hızlı hareket etmeliyiz” dedi. Tip Jar, bu yıl Mayıs ayında duyuruldu ve “insanların bahşiş gönderip almasının yeni bir yolu” olarak tanımlanıyor. Twitter’ın Dorsey tarafından yönetilen bir diğer ödeme şirketi Square ile yakın bağları göz önüne alındığında, yeni özellik mükemmel bir eşleşme gibi görünüyordu. 2020’nin sonlarında ve 2021’in başlarında Square, kurumsal bilançosuna eklemek için toplam 220 milyon dolarlık Bitcoin satın aldı.

 Bitcoin’e odaklana projeler

Bitcoin (BTC)’in ikinci katman ölçeklendirme çözümü olan Lightning Network, muhtemelen gelecekteki çabaların önemli bir parçası olacak.  Bu yılın başlarında Dorsey, Lightning’in Twitter’a veya merkezi olmayan sosyal medya standardı oluşturmayı amaçlayan BlueSky’a entegre edilmesinin sadece “an meselesi” olduğunu söyledi. Dorsey, Facebook tarafından yönetilen bir stablecoin projesi olan Diem’e (eski adıyla Libra) işaret ederek, Twitter’ın dijital para birimi girişimlerini ilerleten tek sosyal medya platformu olmadığını da belirtti. Dorsey’e göre, “buna bariz bir ihtiyaç var”

 

Bununla birlikte, Twitter patronu odağının gelecekte Bitcoin üzerinde olacağını vurguladı. Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, bir kripto geliştirme platformu oluşturmakla görevli “yeni bir iş” planlarını açıkladı. Bir tweet’te Dorsey, yeni hizmetin bir alt küme olacağını yazdı. Bu, Dorsey’in Bitcoin’e dayalı velayet dışı ve merkeziyetsiz finans hizmetleri için açık kaynaklı bir platform oluşturmaya odaklanan yeni bir kuruluş başlatma planlarına yönelik son duyurusu ile aynı doğrultuda. Square’in kendi donanım cüzdanının da çalışmaları devam ediyor, girişimin ayrılmaz bir parçası olması muhtemel. Sonuç olarak, Dorsey’in bu hafta başlarında “The B Word” çevrimiçi konferansında söylediği gibi, Bitcoin (BTC)’in amacı “dünya barışının yaratılmasına” yardımcı olmak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın