Spore (SPORE) Nedir?

Spore (SPORE) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. Platform Spore Token, ekosisteminde çalışan bir kripto paradır. Spore Token NFT satın almak ya da algoritmik NFT üretebilmek için kullanılan bir araçtır. Ayrıca yeni nesil bir NFT pazarı olan Spore’da NFT galerisini görebilmek ve satış yapabilmek için Spore Token sahipliği şarttır. Spore Token, borsalar içindeki likidite havuzları üzerinde stake edilebilen bir kripto paradır. Aynı zamanda yatırımcılarına her bir işlem başında ödül kazandırmaktadır.

Spore projesinin amacı nedir?

Projesinin temel amacı; NFT sektörüne NFT tahmin pazarlarını kazandırabilmektir. Spore’da kullanıcılar NFT’lerin başarıları üzerinde tahmin yapıp, doğru tahminlerde Token kazanırlar. Projenin bir diğer amacı ise; NFT sektöründe 3 işlemi aynı anda sunabilmektir. Bu nedenle Spore’de NFT galerisine giriş, satış ve marketinde karşılaştırma işlemlerinin tümünün yapılabilmesi sağlanmaktadır.

Avantajları neler?

  • Hız, düşük masraf: Spore Token kullanıcıları kripto cüzdanlar arası transferlerde ve takasta kısa sürede onay almaktadır. Daha sonra düşük masrafla işlemleri tamamlar.
  • NFT üretme: Spore Token kullanıcıları algoritmik NFT üretimi için gerekli olan bütün uygulama ve kaynaklara erişebilmektedir.
  • NFT satış geliri: Spore Token kullanıcıları ürettikleri NFT’ler, Spore Pazar yerinden satıp, yeni Token kazanır.

Dezavantajları neler?

  • Kısıtlı erişim: Spore, Binance, Huobi Global ve Coinbase gibi en çok tercih edilen, işlem hacmi geniş borsalarda işleme giremez. Erişimi kısıtlıdır.
  • Saldırı riski: Her kripto para birimi gibi Spore Token’de online cüzdanlardayken ağda oluşabilecek saldırı riski altındadır. Fakat offline saklama imkanı sunan donanım cüzdanda saklanarak bu risk ortadan kalkar.

Spore (SPORE) nedir? Nasıl satın alınır?

Şu anda SPORE Token ile işlem yapılabilen borsalar; PancakeSwap(V2), TraderJoe ve Pangolin’dir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak SPORE listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca SPORE Token ile alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!