Binance’den, Merge Öncesi Ethereum İçin Duyuru: Sıfır Ücret!

Bugün dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Ethereum ağında gerçekleşecek Merge öncesi, ETH / BUSD çiftleri için sıfır işlem ücreti başlattığı duyurusunda bulundu.

Kripto para borsası Binance’ten Ethereum Merge duyurusu

Binance tarafından gerçekleştirilen duyuruda şu ifadelere yer verildi:

ETH / BUSD ticareti için sıfır işlem ücretiyle tanışın. Ethereum ağında gerçekleşecek olan Proof of Work’ten Proof of Stake’e taşıyan ve yaklaşmakta olan Merge, son zamanlarda ağın profilini yükseltti. Bu nedenle, bir ETH / BUSD pozisyonuna girmek veya bu pozisyondan çıkmak istemenizin bir önemi bulunmuyor, bu işlemleri herhangi bir ek işlem ücreti ödemeden yapabileceksiniz.

Yakın zamanda aktarılan bilgilere göre, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, düğüm operatörlerine müşterilerini şimdi yükseltmelerini hatırlattı ve The Merge’in 10 Eylül tarihinde başlayarak 20 Eylül tarihine kadarki süreç içerisinde yayınlanmasının planlandığını ve müşterilerin 6 Eylül tarihinde yapılacak olan hard fork için kadar yükseltilmelerini yapmaları gerektiğini belirtti. ETH kurucusu Vitalik Buterin yaptığı paylaşımında şunları yazdı:

Hatırlatma: Merge 10 Eylül ila 20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olsa da, işaret zinciri hard fork’u 6 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. İstemcilerinizi o zamandan önce güncellediğinizden emin olun!

PoS ETH’de nasıl etkiler yaratacak?

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Ethereum ekibinin The Merge’in iki aşamada gerçekleşeceği açıklaması yapıldı. İlk aşamanın, ETH’un Proof of Stake (PoS) Beacon zincirinde 144896 döneminde gerçekleştirilecek Bellatrix yükseltmesi olacağı aktarıldı. İkincisinin ise, 587500000000000000000000 Terminal Toplam Zorluk seviyesine ulaşılmasının ardından Merge’i tetikleyecek olan Paris Yükseltmesi olduğu belirtildi. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Merge, Proof of Work (PoW) konsensüs mekanizmasından Proof of Stake (PoS)’a geçişini sağlayacak bir Ethereum yükseltmesidir. Merge ile birlikte, ağa ait karbon ayak izinde büyük ölçüde azalma sonucunda arz ve talep dinamiklerini değiştirerek deflasyonist hale getireceği belirtiliyor.

Bunlarla birlikte, geçtiğimiz günler ETH kurucusu Vitalik Buterin, gelecekte lider kripto para birimi Bitcoin’in güvenliği konusunda endişe duyduğunun ve nedenlerini paylaştı. Buterin’e göre iki neden var, bunlardan birincisi, kripto para madencilerinin multi-trilyon dolarlık bir sistem olma potansiyeline sahip olduğuna inandığı görüşü ve ağı güvence altına almak adına ücretlerin tek başına yeterli teşvik olmayacağından endişe ettiğini belirtiyor. İşlem veya blok doğrulayıcı rolünü üstlenen madencilerin, yalnızca tüm Bitcoin madenciliği yapıldığında ücretle ödüllendirileceğini belirtmek gereklidir. Vitalik Buterin’e göre, Bitcoin’in sistemi sürdürmek için ücret geliri düzeyi oluşturmasının pek olası olmadığını belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!