Şok: Bu Yatırım Şirketi Tüm Kripto Para Rezervini Sattı! Neler Oluyor?

Gizlilik odaklı yatırım şirketi Cypherpunk Holdings Inc., tüm kripto para yatırımlarından çıkış yaparak, nakde dönüştürdüğünü duyurdu. İşte Ayrıntılar…

Şirket, kripto para yatırımını riskli gördü

Gizlilik odaklı yatırım şirketi Cypherpunk Holdings Inc., tüm kripto para yatırımlarını nakde dönüştürdüğünü duyurdu. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, çoğunlukla blockchain ekosistemindeki projelere yatırım yapan Kanada merkezli şirket, 28 Haziran’da yayınlanan bültende kripto para rezervinde yapılan değişiklikleri duyurdu. Bültene göre şirket, elinde bulunan 205,82 Ethereum (ETH) ve 214,72 Bitcoin’in (BTC) tümünü sattı. Şirket hazinesinde artık BTC ve ETH bulunmadığını duyuran şirket, ETH satışlarından 293 bin Kanada doları (yaklaşık 3,77 milyon TL) ve BTC satışlarından 6,08 milyon Kanada doları (yaklaşık 78,4 milyon TL) olmak üzere toplamda 6,37 milyon Kanada doları (82,17 milyon TL) gelir elde etti.

Şirketin elindeki toplam nakit rezervinin ise 18,15 milyon Kanada doları olduğu belirtildi. Bu miktar, güncel kur ile 234,5 milyon TL ediyor. Bitcoin’e yaptığı yatırımlar ile 2020 sonlarında kripto paranın en büyük halka açık yatırımcılarından biri haline gelen şirketin CEO’su Jeff Gao yaptığı açıklamada şunları söylüyor:

”Cypherpunk şu anda kasasındaki tüm BTC ve ETH birikimlerini nakde dönüştürdü ve yeniden saklamaya çekti. Kripto ekosisteminde sistemik risklerin büyüdüğünü görmeye devam ediyoruz ve varlık token’i bulundurmayla ilişkili risk/ödül ve fırsat giderlerini değerlendirdiğimizde, en makul yaklaşımın kenarda durup, dalgalanma ve likidite kıtlığının mantıklı bir sonuca ulaşmasını beklemek olduğunu düşünüyoruz.”

Karşımıza çıkacak yatırım fırsatlarından faydalanmak istiyoruz

Kripto fiyatlarındaki aşırı düşüş nedeniyle protokolden çekim işlemlerini durduran Babel Finance, Finblox ve Celsius gibi DeFi platformlarına değinen Gao, “Çekimleri ‘geçici’ olarak durduran zincir sayısının giderek arttığı haberleri geliyor. Piyasa koşullarına dair tezimizin değiştiği zaman gelene dek, hazinemiz nakitte duracak,” diye belirtti. Şirketin CIO’su Moe Adham ise “Kripto piyasaları hala epey riskli bir ortamda. Tüm sektörde varlık fiyatlarında ciddi düşüşlerin devam etmesi riski sürüyor,” diye açıkladı. Adham, sözlerine şöyle devam etti:

”Şirketimiz tüm hissedarların çıkarı doğrultusunda hazinesini nakde dönüştürdü. Bu geçiş, belirli projelerin ciddi bir yeniden sermayelendirmeden geçmesinin ardından ortaya çıkacağına inandığımız yatırım fırsatlarından faydalanabilmemiz için şirketimizi hazırlayacak.”

Kripto para piyasasına bakıldığında, lider kripto para birimi Bitcoin son 24 saatte yaklaşık 3,75’lik bir düşüş yaşadı ve ve fiyatı 19,360 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Ethereum’a bakıldığında ise, son 24 saatte 7,05’lik bir fiyat kaybı yaşadı ve şuan 1,052 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!