Shiba Inu İçin Kritik Duyuru: Shibarium Başlatıldı! İşte Detaylar

Kripto para piyasası yeni duyurularla çalkalanıyor. Son olarak popüler altcoin projesi Shiba Inu için layer-2 çözümü Shibarium, geliştiricilerin ifadesine göre lansmanını yaptı! Sırada ne var? İşte detaylar…

Merakla beklenen Shibarium lansmanı başlatıldı

Shiba Inu (SHIB) ekosisteminin işlevselliğini ve ölçeklenebilirliğini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak, Ethereum katman-2 ağı Shibarium’un merakla beklenen lansmanı nihayet gerçekleşti. Bu önemli gelişme, merkezi olmayan uygulamalar (dApps) ve işlemler için daha verimli ve kullanıcı dostu bir ortam oluşturmaya çalışan SHIB topluluğu için çok önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. Şaşırtıcı bir şekilde 21 milyon kullanıcının katıldığı bildirilen kapsamlı bir beta test ağı aşamasından sonra, Shibarium’un ana ağı geliştiricileri tarafından tanıtıldı. Bu yaratıcılara göre Shibarium, ekosistemin geleceğini şekillendirmedeki çok önemli rolünün altını çizerek, tüm SHIB durumu için temel kaya görevi görmeye hazırlanıyor.

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Ethereum da dahil olmak üzere blockchain ağlarının karşılaştığı en büyük zorluklardan biri ölçeklenebilirliktir. Kripto para birimlerinin ve dApp’lerin popülaritesi artmaya devam ettikçe, mevcut altyapılar artan talebi karşılamakta zorlanmaktadır. Shibarium’un ortaya çıkışı, bu endişeyi doğrudan ele alarak daha iyi verim ve daha düşük işlem ücretleri sunmaya hazırlanıyor. Etkileyici bir şekilde, bir başka tanınmış katman-2 çözümü olan Polygon (MATIC) tarafından övünülen işlem maliyetlerinden bile daha düşük işlem maliyetleri elde etmeyi hedefliyor.

Geliştiriciler açıklamalarda bulundu

Birçok yenilikle beraber gelen bu güncellemenin ardından kritik açıklamalarda geldi. SHIB’nin önde gelen geliştiricilerinden Kaal Dhairya teknik konulara ışık tutarak şunları söyledi:

Yeni bir katman-2 ağının maliyeti ve ölçeklenebilirliği, doğrulayıcı sayısı, sistemde kaç işlemin aktığı gibi pek çok faktöre bağlıdır, ancak ilk testimiz Polygon ve anlık hızlara kıyasla daha az işlem maliyeti ortaya çıkardı.

Bu açıklama, Shibarium’un uygulamasının süreçleri kolaylaştırarak ve maliyetleri düşürerek kullanıcı deneyiminde potansiyel olarak devrim yaratabileceğini gösteriyor. Shiba Inu, Shibarium gibi pratik ve sağlam çözümler sunarak kendisini daha geniş kripto para ekosisteminde ciddi bir oyuncu olarak konumlandırmayı hedefliyor.

Shibarium beklenileni verecek mi?

Shibarium’u benzerlerinden ayıran benzersiz bir özellik de Shiba Inu’nun güvenilirliğini internet memlerinin ötesine taşımayı amaçlayan yeni kimlik protokolüdür. Shiba Inu’nun baş geliştiricisi Shytoshi Kusama, Shibarium’un ayırt edici faktörünün, projenin yönetişimini ve Shiba State çerçevesini güçlendirme yeteneğinde yattığını vurguladı. Bu ikili işlevsellik, Shibarium’u yalnızca teknik altyapıyı geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda ekosistemin genel yönetişimini de güçlendiren çok yönlü bir araç olarak konumlandırıyor.

Anlık olarak Shiba Inu, son 24 saat içerisinde yüzde 9 değer kaybı yaşadı. Fiyat ise 0.00000905 dolar seviyesinde bulunuyor. Ayrıca, Shibarium’un etkisinin Shiba Inu ekosisteminin çeşitli bileşenlerinde yankılanması bekleniyor. SHIB ve LEASH tokenleri, SHIBOSHI NFT’leri, SHIB The Metaverse, ShibaSwap merkezi olmayan borsa ve Shiba Eternity oyunu gibi kritik varlıklar için destek de buna dahildir. Shiba Inu’nun geliştiricileri, Shibarium’u bu çeşitli unsurlara entegre ederek daha uyumlu ve birbirine bağlı bir ekosistemin temelini atıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!