SHIB ve DOGE’u Unutun: 2023 Bu 5 Altcoin’in Yılı Olacak!

2022 yılı neredeyse bitmek üzere. Kripotarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi bu yıl, yatırımcılar kripto para birimlerine yatırdıkları birikimlerinin büyük kısmını kaybetti. Piyasalardaki düşüşler devam ediyor. Bununla birlikte analistler 2023 yılı için tahminlerini açıklamaya devam ediyor. Yatırımcılar DOGE ce SHIB gibi meme coin’lerin, önceki dönemlerde yaşadığı devasa yükselişleri tekrarlamalarını bekliyor. Ancak analistler, 2023 yılında SHIB ve DOGE değil, 5 altcoin projesine işaret ediyor. İşte analistlerin ”yılın altcoin’leri olacak” dediği 5 kripto para birimi…

Listenin ilk iki sırasında SHIB veya DOGE değil, bu altcoin’ler var: Lido (LDO) ve Polygon (MATIC)

Ethereum 2.0 (Merge) staking’i ve diğer Katman 1 PoS blockchain’lerden oluşan ve büyümekte olan bir ekosistemi destekleyen proof of stake (PoS) kripto paralar için güvenli, likit bir staking çözümüdür.  Lido (LDO) kullanıcıların normalde ağın staking için ihtiyaç duyduğu 32 ETH’lik yüksek eşiğe ulaşmak zorunda kalmadan basit bir arayüz sağlayarak Ethereum PoS’a doğrulayıcı olarak katılmalarını kolaylaştırır. Lido, 17 Eylül’de günlük 823 aktif kullanıcı ile zirveyi gördü. Ethereum ağının Mart ayında yapılması planlanan Şangay hard forku ile Lido,2023 ilk çeyreğinde oldukça yoğun olacak.

2023 yılında analistlerin iyi performanslar göstermesini  bekledikleri bir diğer altcoin ise Polygon (MATIC). Polygon (MATIC) ortaklıklara büyük önem veriyor. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, 2022 yılında Warner Music, JP Morgan, Instagram ve Warren Buffett tarafından desteklenen bir neobank olan Nubank ile ortaklıklarını açıkladı. Bu sayede hızla benimsenmesi artıyor. Bu ortaklar sayesinde markalar, Polygon ağını altyapılarına entegre etmek ederek, Polygon kullanımına geçecek. Bununla birlikte, Polygon ağı NFT’ler için tercih edilen en önemli ağlardan biri. Polygon’un Web3’ün temel ilkelerine odaklanması ve yaptığı ortaklıklar onu bu listeye soktu.

Dai (DAI) ve Cosmos (ATOM)

Dai (DAI), Ethereum (ETH) üzerinde çalışan ve 1,00 ABD doları değerini korumaya çalışan, merkeziyetsiz bir stabilcoin’dir. Merkezi stabil kripto paraların aksine, Dai bir banka hesabında bulunan ABD doları ile desteklenmemektedir. Bunun yerine, Maker platformundaki teminat ile desteklenir. DAI, kripto alanında yeni olmasa da, Hazine ve şirket tahvilleri gibi düşük riskli varlıklara maruz kalmasını artırma kararı, onların en iyi altcoin projelerinden biri olmasını sağlıyor.

2022’de Cosmos Cosmos (ATOM), farklı blockchain’ler arasında var olan birlikte çalışabilirlik ve iletişim zorluklarını çözmeye odaklandı. 1 Ocak’ta Cosmos’un 74 aktif geliştiricisi vardı ve bu rakam iki katından fazla artarak 30 Kasım’da 154’ün zirvesine ulaştı. Zincirler arası kayıplarla boğuşan bir yılda, Cosmos’un blockchain’leri arası iletişim protokolü (IBC) şimdiye kadar fırtınayı atlattı. Başarı, Delphi Digital’in VanEck’teki araştırma kolunun ve fon yöneticilerinin dikkatini çekti ve listeye adını yazdırdı. Genel olarak, Cosmos, kripto ekosistemi için önemli bir altyapı katmanı olma potansiyeline sahiptir. Farklı blok zinciri ağları arasında değer ve bilgi alışverişini kolaylaştırmaya yardımcı olur ve daha birlikte çalışabilir bir gelecek sağlar.

Analistlerin çıkış beklediği altcoinlerin son sırasında SHIB ya da DOGE değil, bu altcoin var: Ethereum (ETH)

Ethereum’un fiyatı 2 Ocak’ta 3.835 dolar ile yıllık en yüksek seviyeye ulaştı ve ayı piyasası ve diğer makro faktörlerin ortasında yeniden ayağa kalkmak için mücadele etti.Ayrıca. Ethereum Merge 15 Eylül’de tamamlandı. Birçok kripto uzmanı Proof of Stake (PoS) için Merge’nin sorunlara neden olabileceğinden korkarken, geçiş kusursuzdu. PoS’un temel avantajı, iş kanıtından (PoW) çok daha fazla enerji tasarruflu olmasıdır. Çünkü işlemleri doğrulamak için pahalı ve enerji yoğun donanım gerektirmez.

Bu, son kullanıcı için kullanım maliyetlerini azaltır ve Ethereum’un uzun vadeli büyümesi için daha sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir çözüm haline getirir. Merge ayrıca Ethereum ağının enerji tüketimini %99.9’un üzerinde azalttı.Bazı analistler, emisyon programının deflasyonist hale gelmesi nedeniyle ETH post-Merge konusunda yükselişteler. Ağ için günlük aktif kullanıcılar artmış olsa da, emisyonlar enflasyonist kalmıştır ve ETH fiyatı hala yıllık en yüksek seviyelerden düşmektedir. 2023’te yatırımcılar, ağdaki artan işlemlerin Ether için daha yüksek talep yarattığını ve bunun altcoin’in fiyatında bir artışa dönüşeceğini umuyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!