SEC’in Yeni Hedefi Bu Altcoin: Mahkeme Celbi Gitti!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere SEC’in kripto para piyasası üzerindeki baskısı sürüyor. 21 Mart tarihli bir gönderiye göre DeFi projesi popüler altcoin Sushiswap ve CEO’su Jared Gray, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından bir mahkeme celbi aldı! İşte detaylar…

Popüler altcoin SushiSwap ve CEO’su mahkeme celbi aldı

Sushiswap CEO’su Jared Gray, yakın zamanlı paylaştığı bir forum gönderisinde, Sushiswap’ın ve kendisinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından bir mahkeme celbi aldığını aktardı. Bununla beraber Sushiswap CEO’su bir “Sushi DAO Yasal Savunma Fonu” oluşturmayı önererek yasal maliyetlerin karşılanacağını aktardı ve bu tutarı 3 milyon dolar seviyelerinde belirledi.

Öte yandan Grey’in forum gönderisinde eklenen 21 kişinin oy kullandığı bir ankette, yüzde 80’inin fonun kurulmasından yana olduğu görüldü ve topluluğun büyük bir kısmı böyle bir yasal fondan yana olduğunu gösterdi. Önerilen Sushi DAO Yasal Savunma Fonu, ana yöneticiler için soruşturmalar, davalar gibi konularla ilgili yasal masrafları karşılamak için toplam 3 milyon USDT’yi kullanıma sunacak.

Bir diğer yandan forum gönderisine göre mahkeme celbi ile ilgili bir başka daha detay var fakat Sushi bu konuda yorum yapmayacağını belirterek SEC ile işbirliği yaptığını şu şekilde açıkladı:

SEC ile işbirliği yapıyoruz. Devam eden soruşturmalar veya diğer yasal konular hakkında kamuya açık bir şekilde yorum yapmayı düşünmüyoruz.

Haberin ardından Sushi’nin yerel coin’i SUSHI değeri 1.22 dolar seviyelerinden 1.15 dolar seviyelerine ani bir çakılma yaşayarak yüzde 6.5 değer kaybı yaşadı. Anlık olarak 223  milyon dolarlık piyasa değerine sahip altcoin projesi, 1,16 dolardan el değiştiriyor.

SUSHI, 24 saatlik fiyat grafiği

SEC eylemlerine devam ediyor

Teorik olarak, herhangi bir merkezi olmayan finans projesi, yetkililer tarafından hedef alınabilecek merkezi otorite eksikliği nedeniyle düzenlemeye dirençli olmalıdır. Bu nedenle, Sushi topluluğu, Sushi’nin kendisinin nasıl mahkemeye çağrıldığını sorguladı. Üçüncü taraf siteleri, projenin merkezinin New York veya Japonya’da olduğunu öne sürüyor, ancak herhangi bir ofisin var olup olmadığı net değil. İddiaya göre, projenin DAO üyeleri mahkemeye çağrılabilir, ancak DAO’nun en az bir üyesi mahkeme celbini aldığını reddetti.

Sushi, SEC’in dikkatini çeken ilk merkezi olmayan kripto projesi değil. 2021’de SEC, hileli DeFi Para Piyasası’na karşı harekete geçti ve 2018’de, merkeziyetsiz borsa Etherdelta ve kurucusuna karşı harekete geçmişti. Öte yandan SEC’in diğer projelere de el atacağı birçok uzman tarafından tahmin ediliyor. Mart ayının başlarında gerçekleşen olaylardan biri, birkaç DeFi platformunun SEC’ten Wells bildirimi aldığına dair doğrulanmamış söylentiler olarak karşımıza çıkıyor. Wells bildirimi, SEC’in icrayı başlatma niyetinde olduğunu gösterirken, Sushi’nin mahkeme celbi yalnızca bir soruşturma anlamına geliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!